ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marți, secretarul de Stat american, John Kerry, a declarat că trupele ruseşti se retrag din Ucraina şi din zona frontalieră, potrivit Cotidianul.

Librarie Online. Zilnic ultimele carti noi, promotii si reduceri. Carti pentru fiecare cu livrare din stoc.

"Trupele se retrag. Mai trebuie retras echipamentul greu, iar frontiera urmează să fie monitorizată si securizată", a declarat John Kerry a doua zi după ce preşedintele rus, Vladimir Putin, a anunţat retragerea trupelor ruseşti mobilizate la frontiera cu Ucraina.

"Există patru sau cinci criterii principale (de respectat) pentru anularea sancţiunilor, şi anume eliberarea ostaticilor, eliberarea tuturor prizonierilor, retragerea trupelor şi echipamentului, închiderea frontierei şi respectarea graniţei sub egida OSCE (Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa)", a subliniat Kerry, iar surse din cadrul Departamentului de Stat au anunţat ulterior că John Kerry s-a referit atât la retragerea trupelor din Ucraina, unde Moscova, care dezminte implicarea sa de partea rebelilor ucraineni, nu a recunoscut niciodată că a trimis militari, cât şi din zona rusă a frontierei dintre Ucraina şi Rusia.