ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnaliștii Cătălin Tolontan și Mirela Neag au redat un dialog cu un judecător, al cărui nume nu a fost publicat, în care acesta face câteva afirmații interesante despre legăturile dintre DNA și SRI.

Astfel, judecătorul în cauză afirmă că adjunctul SRI, Florian Coldea, apărea aproape în fiecare zi la DNA. "Pe Coldea l-au văzut zeci de procurori și ofițeri judiciari! El apărea aproape zilnic într-unul din birourile din DNA, care îi fusese pus special la dispoziție”. Asta cînd? ”Pînă să înceapă scandalul cu Udrea, din ianuarie. Acum a mai rărit-o”.

[P] Comanda online Studiul China - Cel mai complet studiu despre nutriție

De asemenea, judecătorul întreabă cum este posibil ca DNA să prelucreze atâtea dosare, având în vedere că aceasta are doar 70 de procurori în toată țara.

"Dar voi, ca ziariști, cum vă explicați ritmul dosarelor DNA? Sînt, totuși, doar 70 de procurori DNA în toată țara. Nu vă e clar că unele dosare vin cu analiza SRI? În mod normal, SRI oferă informații, nu face liniile de gîndire ale urmăririi penale”, notează Tolontan.

"Binomul DNA – SRI este o erezie juridică!", a spus judecătorul.

Pentru a citi întregul material lui Cătălin Tolontan și al Mirelei Neag, faceți click AICI.