Judecătorii Curţii Constituționale au găsit nu mai puţin de 26 de articole neconstituţionale în proiectul de revizuire a Constituţiei României.

După o şedinţă-maraton, întinsă pe durata a trei zile, judecătorii CCR au reuşit să analizeze proiectul de revizuire a Constituţiei iniţiat de majoritatea USL.

Potrivit Digi24, 26 de articole din acest proiect incalcă actuala Constituţie, astfel că vor trebui refăcute sau pur si simplu scoase din proiect.

Sursa citată notează că revenirea la un mandat al preşedintelui de patru ani este constituţională, spre deosebire de articolul care îl obliga pe preşedinte să desemneze un premier din rândul partidului care câştigă cel mai mare număr de mandate în Parlament.

Curtea Constituţională solicită renunţarea la 15 modificări ale legii supreme, dar şi reformularea altor 29. Minuta deciziei CCR va fi redactata şi apoi trimisă spre publicare în Monitorul Oficial.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews