ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Astăzi s-a judecat contestaţia depusă împotriva măsurii arestului preventiv pentru judecătorul Stan Mustață, avocatul său argumentând că judecatorul este grav bolnav, informează Digi 24.

Astfel, avocatul magistratului, Lorette Luca sustine ca a venit cu: „Argumente atât de ordin public, de ordin juridic, cât şi cu argumente personale vis a vis de degradarea constantă a stării sănătăţii omului Stan Mustaţă. Este unul din principiile dreptului penal, acela al umanităţii. Se pare că în România am cam uitat acest principiu al dreptului penal”

Stan Mustață se află în arest de la sfârşitul lunii aprilie, fiind acuzat de procurorii anticorupţie că ar fi luat bani pentru soluţionarea favorabilă a mai multor dosare penale, iar zilele trecute s-ar fi prăbuşit în celulă.

Potrivit apărătorului, Stan Mustaţă ar fi suferit un atac cerebral în timpul arestului: „Un cheag de sânge a blocat o arteră şi doar intervenţia foarte promptă a colegilor de cameră şi, evident, a gardianului de serviciu a reuşit să-l aducă în stare de funcţionare”.

În 11 august, şeful DNA, Laura Codruţa Kovesi susţinea într-un interviu, că Stan Mustaţă ar fi încercat să tergiverseze procesul lui Dan Voiculescu.

„A fost un moment important în cursul dosarului faptul că un judecător suspectat de fapte de corupţie nu a mai participat la judecarea acestui dosar, el a tot tergiversat judecarea procesului şi a acceptat excepţiile etc. Deschiderea dosarului faţă de Stan Mustaţă nu a avut legătură cu modul în care judeca dosarul Voiculescu.

E adevărat că în cazul monitorizării care s-a făcut a rezultat că acest judecător s-a antepronunţat pe acest dosar şi spunea că vrea amânarea dosarului după decembrie 2014. Exista riscul ca acest judecător să nu-l termine niciodată”, a declarat Laura Codruţa Kovesi.