ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Judecătorul Stan Mustaţă a fost ridicat de procurorii anticorupţie de la Curtea de Apel Bucureşti. Acesta făcea parte din completele care judecă dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare, în care este judecat şi Dan Voiculescu, dar dosarul în care fostul manager al clubului Steaua, Mihai Stoica, solicitase repunerea în libertate, iar presa speculează că judecătorul Stan Mustață a primit mită de la ambele persoane menționate mai sus.

În dimineața zilei de marți, procurorii Direcţiei Naţionale Anticoruptie au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Stan Mustaţă, judecător la Curtea de Apel Bucureşti, şi faţă de alte cinci persoane, între care un grefier de la aceeaşi instanţă.
În cauză, există date și aspecte din care rezultă indicii rezonabile potrivit cărora, în perioada octombrie 2013 – aprilie 2014, cele șase persoane au constituit sau aderat la grupul infracţional în scopul săvârșirii unor infracţiuni de corupţie judiciară (luare de mită, trafic de influenţă, cumpărare folosire în orice mod direct sau indirect de informaţii care nu sunt destinate publicităţii și permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii) urmărind obţinerea de beneficii materiale.

În cazul magistratului, suspect în cauză, au fost aplicate prevederile art. 265 alin. 2 din Cpp: „suspectul sau inculpatul poate fi adus cu mandat de aducere, chiar înainte de a fi fost chemat prin citaţie, dacă această măsură se impune în interesul rezolvării cauzei”.

La data de 29 aprilie 2013, judecătorului Mustaţă Stan i s-a adus la cunoștință calitatea de suspect în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

La aceeași dată, având în vedere calitatea sa de judecător, procurorii anticorupţie au cerut Secţiei de judecători a Consiliului Superior al Magistraturii încuviinţarea reţinerii și a arestării preventive a suspectului.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii.