ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste jumătate dintre locuitorii Ucrainei vor ca Guvernul condus de Mikola Azarov sa demisioneze.

Potrivit unui sondaj de opinie citat de agenţia de presă RIA Novosti, 50,9% dintre ucraineni susţin ca îşi doresc demisia cabinetului Azarov. Aproximativ 38% dintre cei care au răspuns întrebărilor din sondaj vor păstrarea Guvernului iar 11% sunt indecişi.

Mai mult decât atât, şi preşedintele Viktor Ianukovici îşi pierde susţinerea, 46% dintre ucraineni dorind alegeri prezidenţiale anticipate.

Sondajul a fost efectuat in perioada 7-17 decembrie pe un eşantion format din 3.200 de oameni, având o marjă de eroare de plus/minus 1,8%.

Ucraina este zguduită de ample proteste de stradă după ce Ianukovici a refuzat să semneze Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Zeci de mii de oameni au ieşit zilnic pe străzile din Kiev şi din alte oraşe, însă preşedintele a ordonat intervenţia în forţă a Poliţiei şi Armatei.