ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ioachim Băcăuanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului va propune Sinodului Bisericii Ortodoxe Române instituirea unei Zile Comemorative dedicată jurnaliştilor în Calendarul Ortodox.
"Doresc să fie marcată, aşa cum se cuvine, dăruirea şi sacrificiul profesional, intelectual dar şi fizic al semenilor noştri care şi-au făcut din jurnalism o profesie îndreptată către adevăr şi credinţă. Jurnalistul nu practică doar o meserie, ci are o misiune sacră de căutare a adevărului, de reliefare a nedreptăţilor şi pericolelor ce provoacă oamenii. Ziariştii sunt, aşadar, misionari ai jertfei pentru adevăr şi de zugrăvire a lumii lui Dumnezeu. De aceea e bine ca, din când în când, să ne adunăm întru rugăciune pentru pomenirea celor care nu mai sunt, precum şi pentru sănătatea celor care practică, cu profesionalism această nobilă profesie", a declarat pentru Agerpres episcopul vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, la finele slujbei de pomenire.

Afirmaţia a fost făcută cu prilejul primei ceremonii speciale organizate în ţară pentru pomenirea, în comun, a ziariştilor trecuţi în lumea umbrelor, parastasul de la Bacău fiind dedicat celor nouă "slujitori ai adevărului prin cuvânt", opt dintre ei având vârste cuprinse între 29 şi 44 de ani, ce au murit în ultimii 10 ani în municipiu.

În frunte cu episcopul, preoți, redactori de radio, televiziune, presă scrisă ori cea din mediul virtual, cameramani și fotoreporteri s-au rugat pentru sufletele colegilor lor Cezara Duță, Claudiu Boangiu-Poe, Gina Baciu, Alexandru Ungureanu, Mircea Lupu, Marius Popa, Nicolae Bursuc, scrie Ziarul de Bacău.

Sursa foto: Ziarul de Bacău