ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Savuroși politicienii români, indiferent de culoarea lor politică: aplaudă de zor ”lupta anti-corupție”, se întrec în declarații de susținere a Justiției, contribuie la idolatrizarea procurorilor (scriam eu ieri amuzat de secta Martorilor lui Klaus, dar nu e niciun amuzament în extremismul fanilor DNA și a celor care cred că o țară se guvernează nu cu mandate democratice ci cu mandate de arestare).

Black Friday :Livrare gratuita in 24 de ore!

Îi înțeleg cumva. E bine să urli împreună cu haita, altfel te sfâșie. Iar dacă astăzi refrenul corect politic are sunet de cătușe, asta e...

Ce nu vor să explice - deși mulți dintre ei știu - este faptul că o clasă politică timorată este o clasă politică foarte ușor manipulabilă și controlabilă. De către cine? Cred că a devenit clar pentru oricine că polii puterii politice pentru România nu mai sunt de ceva timp în România.

Când peste tot domină suspiciunea și legile sunt suficient de ”clare” ca să poți fi arestuit și pentru o promisiune făcută în glumă, la o bere, când instituțiile sunt blocate de frica de a nu fi ridicat pentru simplul motiv că ai semnat ”ca primarul”- în condițiile în care, și datorită UE, orice ministru, secretar de stat, simplu parlamentar, președinte de CJ, primar, etc, ești practic excedat de atâta birocrație, cum te poți aștepta ca aceste instituții să funcționeze?

Nu mai spun că lăsarea politicienilor fără nicio formă de imunitate (sau, mă rog, inutila imunitate pe declarații politice) afectează imaginea instituțiilor.
Parlamentul Românie i- care ar trebui să fie instituția fundamentală a țării - este victima unor atacuri mediatice subminante. Nu avem știri pozitive despre ce se întâmplă acolo. Un cetățean interesat de politică poate avea senzația - văzând reflectarea activității parlamentare în știri, dar și demagogia politicienilor - că Parlamentul României este un soi de grup de hoți și corupți care se protejează între ei. Și, la presiunea unor eroi mediatici (doamna Macovei, domnul Iohannis și procurorii DNA, desigur) acest grup este nimicit cu pași înceți dar siguri...

Da. Avem o grămadă de politicieni corupți. Dar nu e nici măcar vina lor că sunt politicieni. Este vina sau opțiunea noastră că i-am trimis și îi ținem încă în politică....
Însă când procuratura (care nu e justiție) înlocuiește electoratul, atunci am terminat-o cu democrația. Și chiar ne dorim lucrul acesta?