ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis nu pune încă în aplicare decizia CCR în cazul procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, deși de la publicarea motivării au trecut déjà câteva zile. Iohannis spune că are la dispoziție un ”timp rezonabil” și că ”mai avem un pic de citit”, aluzie la propriile declarații de saptămâna trecută, când susținea că va citi motivarea până o va înțelege.

În primele declarații de la publicarea motivării, președintele a spus că vede în aceasta mai multe întrebări decât clarificări. În opinia sa, PSD încearcă să ”amputeze”  din puterile președintelui iar după o astfel de motivare se întreabă care mai este statutul procurorilor în România. Iohannis a mai anunțat că este dispus să pună, în cadrul unei dezbateri, mai multe întrebări care reies din motivarea CCR, precizând că un referendum "poate să fie la finalul unei astfel de dezbateri".

Întrebat dacă se teme de o eventuală suspendare, președintele a răspuns că nu va avea loc nicio suspendare, întrucât nu există temei pentru un astfel de demers. Klaus Iohannis nu a ratat ocazia să îl atace pe Liviu Dragnea, spunând despre acesta că este inadmisibil ca un "infractor" să apară la televizor și să amenințe magistrații, după ce a organizat un miting "mediocru" anti-justiție.
 
Președintele a făcut declarațiile imediat după întâlnirea cu membrii delegației Comisiei de la Veneția. Curtea Constituțională a publicat joi motivarea deciziei privind revocarea Laurei Codruța Kovesi de la conducerea DNA. Punerea în practică a deciziilor Curții este obligatorie.