ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mulți dintre români s-ar fi așteptat probabil ca Papa Francisc să fie preluat de la Aeroportul Otopeni cu o limuzină sau Papamobilul, însă Suveranul Pontif a fost transportat cu o Dacia Logan. Singurul lucru care arăta că mașina nu duce un om de rând era tocmai numărul, SCV 1, ceea ce înseamnă „Status Civitatis Vaticanae”(Statul Cetății Vatican), potrivit Mediafax.

Nu este prima dată când Papa merge cu un Logan. În urmă cu trei ani, într-o vizită în Armenia, Suveranul Pontif a ales același tip de autoturism.

De altfel, Sfântul Părinte a fost surprins de mai multe ori circulând cu mașini banale, cele mai cunoscute ipostaze fiind cele în care, într-o vizită în Italia, a coborât dintr-un Ford Focus, mașină care la aceea veme, costa aproximativ 12.000 de euro.

În timpul vizitei Papei, președintele Klaus Iohannis a fost preluat de la aeroport și dus la Palatul Cotroceni cu o mașină marca Mercedes Clasa S.