ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Creștinii din valea Bekaa din Liban s-au înarmat în așteptarea ofensivei grupării jihadiste ISIS care a afirmat că vor să extindă controlul teritorial în afara Siriei.

Aproximativ 3.000 de militanți din auto-intitutlatul Califat Islamic ocupă regiunea muntoasă dintre Liban și Siria, în apropierea orașului Arsal. 21 de soldați și polițiști libanezi au fost luați ostateci. Voluntarii creștini au creat o forță de apărare în sate pentru a se proteja împotriva teroriștilor sunniți.

În Liban trăiesc aproximativ 2,4 milioane de creștini, 20% din totalul populației.

Îîn luna august grupul terorist sunnit a ocupat Qaraqosh, cel mai mare oraș creștin din Irak, peste 100.000 de locuitori refugiindu-se spre regiunea ocupată de kurzi.

De asemenea, ISIS a emis un ultimatum creștinilor din orașul irakian Mosul pentru a se converti la islam. În caz contrar aceștia ar fi fost obligați fie să plătească o taxă, fie să părăsească orașul sau să fie executați.

În acest moment în orașul Mosul nu a mai rămas niciun creștin.