ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liceenii români primesc medalii în străinătate pentru ideile lor de afaceri. După ce au aflat că fiecare român aruncă zilnic 400 de grame de mâncare, două echipe de elevi au inventat aplicaţii care nu te lasă să cheltuieşti mai mult decat ţi-ai planificat. În viitorul apropiat, astfel de programe pot schimba modul în care ne facem cumpărături. 

Au avut 40 de lei să cumpere lapte, caşcaval, suc, loţiune de corp şi o tavă. Totalul a depăşit bugetul, aşa că au renunţat să mai cumpere tava. Aplicaţia Piggy Cart le-a transmis un mesaj ferm despre cheltuielile în plus. Acum este vorba despre un proiect, dar, dacă va ajunge să fie implementată, în parteneriat cu marile supermarketuri, aduce avantaje şi pentru clienţi, şi pentru comercianţi. Cumpărătorul face economii, supermarketul află în timp real care sunt obiceiurile de consum ale clienţilor.


40% din veniturile lunare ale unei familii se duc pe mâncare, dar 20% din acest buget ajunge la gunoi. La un venit de 2.000 de lei, practic se aruncă la coş 160 de lei. Cu puţină disciplină, suma risipită ar putea însemna bani puşi deoparte pentru o vacanţă, de exemplu.


Alţi trei elevi de la Colegiul "Tudor VIanu" din Capitală au inventat o aplicaţie de cumpărături pentru smartphone. MobShop ajută un client să nu ia un produs până când nu compară toate ofertele din piaţă. Aplicaţia celor trei băieţi a câştigat medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Invenţii. Ideile de afacere ale liceenilor au fost dezvoltate în cadrul programului Compania, organizat de Junior Achievement Romania.