ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Iarna continuă să creeze mari probleme în România şi joi, deşi am trecut peste orele de cod roşu de viscol şi ninsoare abundentă.

UPDATE 22:40 Judeţul Brăila are încă 37 de localităţi izolate în zăpadă, iar DN 23 este blocat parţial, după cum a informat purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, lt. col. Ştefan Stoian.

Sunt blocate localităţile Bordei Verde, Constantin Gabrielescu şi Lişcoteanca aparţinând de comuna Bordei Verde, Ciocile, Chichineţu, Chioibăşeşti din Ciocile, Batogu, Ioneşti, Scălăteşti şi Vultureni din Cireşu, Galbenu, Drogu, Pântecani, Sătuc, Zamfireşti din Galbenu, Corbu Vechi şi Voineşti din Măxineni, Deduleşti din Mircea Vodă, Esna din Movila Miresii, Berleşti şi Târlele Filiu care aparţin de oraşul Ianca, Racoviţa şi Corbeni din Racoviţa, Boarca şi Mihail Kogălniceanu din Râmnicelu, Pribeagu din Roşiori, Gurguieţi din Scorţaru Nou, Cotu Lung, Cotul Mihalea şi Vameşu din Siliştea, Tichileşti, Ulmu, Victoria şi Mihai Bravu din Victoria şi Vişani, Plăsoiu şi Câineni Băi din Visani.

Sunt fără alimentare cu apă satele Roşiori, Florica şi Colţea aparţinând de comuna Roşiori.

În judeţul Brăila, pe DN 2B, DN 21, DN 22 şi DN 22B se circulă în condiţii de iarnă, DN 23 este blocat parţial, au fost reluate trecerile cu bacurile spre judeţul Tulcea şi spre Insula Mare a Brăilei şi toate localităţile sunt alimentate cu energie electrică.

UPDATE 22:30  Un număr de 16 de unităţi administrative din judeţul Buzău cu 29 de sate sunt în continuare izolate şi peste 30 de drumuri, dintre care două naţionale şi cinci judeţene, sunt închise.

Potrivit ISU Buzău, două drumuri naţionale sunt închise, DN 22 între localităţile Râmnicu Sărat - Băile, DN 2C între Costeşti - Smeeni - limita cu judeţul Ialomiţa. Totodată, o localitate, satul Dulbanu, comuna Amaru, nu are energie electrică.
"Au mai rămas blocate cinci drumuri judeţene, DJ 103 R între DN1 B - Găgeni - Vintileanca, DN1B - Greceanca, DJ 202 E între Rm. Sărat - Voetin, DJ 203 N între Ruşeţu - limita judeţ Brăila, DJ 102 I între Smîrdan - Mitropolia şi DJ 214 A între Caragele - Largu - Scărlăteşti - Ruşeţu, iar alte 18 tronsoane sunt blocate pe porţiuni variabile", a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, Marius Sârbescu.

UPDATE 17:15 Restricţiile de circulaţie pentru autovehiculele cu masa de peste 7,5 tone au fost ridicate, joi după-amiază, pe sectorul Vama Albiţa - Huşi, iar şoferii celor peste 40 de autotrenuri care erau oprite în vamă şi-au putut relua cursele, în urma înlăturării poleiului de pe sectoarele de drum în pantă.

[divider]

UPDATE 16:56 Un elicopter va transporta alimente de primă necesitate în localitățile buzoiene Brădeanu, Mitropolia și Smârdan, unde oamenii sunt izolați de şase zile, 1.400 de persoane urmând să primească pâine, apă minerală și conserve.

În județul Buzău, mai sunt izolate 89 de sate și cătune din 30 de comune. De asemenea, sunt blocate opt drumuri județene și trei drumuri naționale: DN 22 Râmnicu Sărat-Brăila, DN 2 C Buzău-Slobozia și DN 2 B Buzău-Brăila, pe celelalte trei drumuri naționale din Buzău circulându-se în condiții de iarnă.

UPDATE 15:15 Autorităţile tulcene speră ca vineri dimineaţa toate drumurile din judeţ să fie practicabile şi intervin în momentul de faţă pentru deblocarea a 336 de persoane izolate în propriile locuinţe. Doar DN 22E, care face legătura între oraşele Tulcea şi Galaţi, este practicabil în momentul de faţă, acesta urmând să fie ruta pe care vor ajunge în judeţ şi două vole şi trei autofreze alocate suplimentar judeţului Tulcea de către conducerea CNADNR.

Preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), prefectul Lucian Simion, a afirmat că, în ceea ce priveşte situaţia celor aproape 15.000 de locuitori ai Deltei care, în unele cazuri, nici pe timp de vară nu au acces imediat de servicii de sănătate din cauza numărului mic al medicilor, preşedintele CJSU a afirmat că toţi medicii de familie care nu au putut ajunge la populaţia de pe liste vor fi transportaţi în comunele unde-şi desfăşoară activitatea, dacă vor rămâne acolo cel puţin 24 de ore.

UPDATE 14:24 Trei drumuri naționale din județul Ialomița au fost redeschise, după ce timp de peste 15 ore au fost blocate, în peste 40 de localități care în noaptea de miercuri spre joi au fost izolate se poate ajunge, iar militarii, pompierii şi jandarmii intervin pentru deszăpezirea curților bătrânilor.

În acest moment, se poate circula DN 2 între limita cu judeţul Ilfov şi limita cu judeţul Buzău, pe DN 2A între limita cu judeţul Constanţa şi Drumul Național 2 și pe DN 21 între limita cu judeţul Brăila şi limita cu judeţul Călăraşi. Pe DN 2A şi DN21 este permisă doar circulaţia autovehiculelor a căror masă nu depăşește 7,5 tone.

De asemenea, au fost deschise și sunt practicabile drumurile către 44 de localități care au rămas izolate miercuri seară și care erau izolate și joi dimineață, la ora transmiterii acestei ?tiri fiind în continuare izolate 18 localităţi.

UPDATE 13:36 Peste 1.000 de jandarmi acţionează, joi, în nouă judeţe - Brăila, Buzău, Călăraşi, Ialomiţa, Prahova, Vrancea, Galaţi, Tulcea, Constanţa pentru salvarea persoanelor sinistrate, limitarea efectelor produse de căderile masive de zăpadă şi viscol, precum şi pentru distribuirea de ajutoare.

De asemenea, aproximativ 170 de angajați ai Ministerului Apărării Naţionale (MApN) continuă misiunile în zonele afectate de căderile de ninsoare, în judeţul Buzău - în oraşele Buzău şi Râmnicu-Sărat, dar şi pe comunicaţia Râmnicu-Sărat - Brăila, în judeţul Brăila - în localităţile Făurei şi Scorţaru Nou, şi în judeţul Vâlcea - în localităţile Glăvile, Budeşti, Galicea, Olanu, Drăgoeşti şi Stoileşti.

Tronsoanele de autostrăzi A2 Bucureşti-Constanţa, A3 Bucureşti - Ploieşti şi A4 Ovidiu-Agigea, precum şi sectoarele a 24 de drumuri naţionale erau închise circulaţiei rutiere joi la prânz din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

UPDATE 12:55 Peste 600 de militari, jandarmi şi pompieri lucrează joi la deszăpezire în 16 din cele 40 de localităţi izolate din judeţul Buzău. Potrivit ISU Buzău, joi dimineaţă la ora 10.00 erau în continuare blocate 60 de drumuri, dintre care 20 judeţene, iar 13.398 de gospodării din 40 de localităţi sunt complet izolate. De asemenea, patru drumuri naţionale sunt închise total, iar pe alte două se circulă cu restricţii de tona.

UPDATE 12:20 Prefectul de Brăila, care a rămas înzăpezit, şi-a petrecut noaptea la dispensarul din comuna Gemenele, acuzând probleme medicale.

UPDATE 12:16 Aproximativ 16.000 de oameni din 7 localități ale județului Prahova sunt izolați (accesul rutier nu se poate face către comunele Ciorani, Sălciile, Fulga, Boldești Grădiștea și către satele Cireșanu, Condurățeni și Satul Nou din comuna Baba Ana), peste 8.500 de familii din zece localități nu au energie electrică (Comarnic, Valea Doftanei, Brebu, Șotrile, Poiana Câmpina, Telega, Măgureni, Provița de Sus, Provița de Jos și Drăgăneasa), iar mai multe drumuri, între care A3 și DN 1 D.

UPDATE 12:14 Un bărbat din satul buzoian Zăplaz, comuna Grebănu, care a murit în urmă cu o săptămână, nu poate fi înmormântat deoarece drumurile spre cimitir sunt blocate de nămeţi, primarul localităţii spunând că sicriul cu persoana decedată ar putea fi dus la cimitir joi, cu o sanie.

UPDATE 12:10 Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) a anunțat că pe străzile Capitalei vor acționa joi 360 de utilaje de deszăpezire şi peste 600 de operatori, care vor strânge zăpada rămasă pe carosabil, miercuri noapte fiind transportaţi peste 13.000 de metri cubi de zăpadă.

Edilii au mai dezvăluit că în noaptea de miercuri spre joi, a fost ridicată şi transportată zăpada de pe Calea Dorobanţi, Calea Griviţei, zona Gării de Nord, Calea Victoriei, strada Vasile Pârvan, Bulevardul Ion Mihalache, Piaţa 1 Mai, Bulevardul Mihai Bravu, Şoseaua Iancului, zona Pieţei Agroalimentare Obor, în dreptul străzii Ziduri Moşi, Şoseaua Olteniţei, Calea Rahovei, între intersecţia str. Sebastian şi Petre Ispirescu, precum şi din zona podurilor peste râul Dâmboviţa, respesctiv Izvor, Haşdeu, Operei, Eroilor şi Victoriei.

UPDATE 11:27 Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, a anunţat că alimentarea cu gaze naturale a marilor consumatori ar putea fi tăiată dacă temperaturile scad sub -25 de grade Celsius, gazele urmând a fi direcţionate către consumatorii casnici.

UPDATE 10:20 Prefectul de Brăila, Gheorghi Obreja, este în continuare blocat în zona localităţii Gemenele.

UPDATE 10:02 CFR anunţă că linia de cale ferată Bucureşti Sud - Olteniţa a fost închisă, pe alte 15 linii se circulă cu restricţii iar 234 de trenuri au fost anulate din cauza viscolului şi a zăpezii.

UPDATE 09:17 Traficul maritim în porturile Constanţa Sud, Constanţa Nord, Mangalia şi Midia a fost redeschis joi dimineaţă.

UPDATE 08:25 Zeci de şoferi sunt blocaţi în Lehliu, la ieşirea spre autostrada A2. Un adăpost a fost amenajat pentru aceşti oameni la Casa de Cultură din Lehliu. însă cei mai mulţi dintre ei au preferat să ramână la maşini.

UPDATE 08:02 Sute de localităţi din judeţele Buzău şi Galaţi sunt izolate din cauza viscolului şi a ninsorii, anunţă postul Digi24.

UPDATE 07:45 Şcolile ramân închise şi joi în Bucureşti şi alte 14 judeţe, Argeş, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Prahova, Teleorman, Tulcea, Vâlcea şi Vrancea. În alte cinci judeţe - Bacău, Dâmboviţa, Iaşi, Mehedinţi şi Vaslui - doar o parte a şcolilor, cele din mediul rural, vor fi închise.

UPDATE 07:40 Meteorologii anunţă că după viscol vine gerul. Începând chiar din această noapte un val de aer rece, polar, va pătrunde în ţara noastră iar temperaturile vor scădea simţitor, minimele putând ajunge chiar si la -20 de grade Celsius.

UPDATE 07:30 Autostrăzile A2, A3 şi A4, precum şi 33 de drumuri naţionale sunt închise.

UPDATE 07:00 Administraţia Naţională de Meteorologie a ridicat codul roşu de viscol şi ninsoare din estul ţării. Până la ora 10.00 se vor afla sub cod portocaliu de viscol judeţele Vrancea, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Galaţi, Brăila, Constanţa şi Tulcea. Cod galben de viscol este, tot până la ora 10.00, în judeţele Iaşi, Vaslui, Bacău, Covasna, Prahova, Dâmboviţa, Giurgiu, Ilfov şi în municipiul Bucureşti.