ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cancerul nu mai este demult un mit. Cuvântul „cancer” nu mai este ca un cui bătut în tâmplă pentru nimeni pentru că această suferință s-a înmulțit, în ultima vreme, îngrijorător de mult, în România.

În țara noastră, 57 de oameni află, zilnic, că au cancer. Anual, apar aproape alte 80 de mii de noi cazuri. Mortalitatea cauzată de cancer este mai mare decât în restul Europei. Aproape 50.000 de români mor, anual, din cauza acestei cumplite boli, iar la nivel planetar, statisticile încep să indice „probabilitatea unui bolnav la trei locuitori”, 8 milioane de decese cauzate de această teribilă boală, fiind înregistrate, anual. Toate aceste date sunt doar statistice. Cifrele reale sunt mult mai mari.

Acum nu foarte mulți ani, auzeam vorbindu-se de cancer ca de o boală rară și incurabilă. Astăzi, o spun cu tristețe medicii, la raritate, cancerul începe să-i facă concurență gripei. Totuși, au început să se descopere și noi metode de tratament. Cancerul se poate vindeca, mai ales dacă este descoperit la timp.

Cu toate acestea, în România nu există, încă, o instituţie specializată în recuperarea oncologică. Problema este spațiul. România are, din păcate, un număr îngrijorător de mare de bolnavi și niciun spital.

„60.000 de copii din țările în curs de dezvoltare mor în fiecare an din cauza diferitelor tipuri de cancer, de cele mai multe ori tratabile, iar în România peste 400 de copii mor în fiecare an din același motiv.”, potrivit unui comunicat de presă remis, în 2013, de Agerpres.
Această boală necruțătoare reprezintă cauza principală de mortalitate în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 1 și 19 ani. Totuși, ratele de supraviețuire au ajuns să crească până la 80% în urma noilor tratamente din țările dezvoltate.

O companie de asigurări medicale îi sfătuiește pe toți părinții copiilor români să facă un contract de asigurare cu acoperire internațională, pentru aceștia. De ce cu acoperire internațională? Deoarece pentru o familie română cu un copil bolnav de cancer, această boală este un coșmar de câteva ori mai îngrozitor. România nu are niciun spital specializat pe Oncologie. Astfel, copilul ajunge să fie plimbat prin țară, din spital în spital, fără a găsi un loc decent de tratament. Așa ceva nu există, deocamdată, în România. Există doar secții oncologice deprimante, prea pline de bolnavi și supra-saturate de suferință, în ale căror săli de așteptare, unor mame cu copii bolnavi în brațe nu le vine prea ușor să se așeze, frumos, la coadă pentru că nu știu, săracele, în primul rând, unde să-și mai așeze și ele suferința, cum să o adauge celorlalte suferințe, ale celorlalte mame. Înghițind în sec disperarea, acestea caută, prin țară, un loc unde să-și salveze puii. Bat din poartă în poartă, fără odihnă, cu speranța să răsară un chip care să le spună „Se poate”. Multe din aceste mame bat, de ani de zile și la ușa cabinetului dr. Pavel Chirilă, iar poarta este pe punctul de a se deschide, însă dincolo de ea se găsește un spital în construcție.

Dr. Pavel Chirilă a pus bazele primei clinici de recuperare oncologică din România. Nera este prima clinică de recuperare oncologică din România care va incorpora şi un centru de cercetări. Clinica se va îngriji de tratamentul bolnavilor de cancer în stadii iniţiale: aflarea veştii, debutul bolii, depistarea precoce.

Clinica Nera va fi înălţată, cu ajutorul tuturor celor care vor să pună la temelia ei o faptă bună, în Valea Nerei, într-o zonă nepoluată din judeţul Caraş Severin, localitatea Slatina Nera, comuna Sasca Montană.

Proiectul Nera
Proiectul Nera este un proiect al Fundaţiei „Sfânta Irina" care are, ca principal obiectiv,construirea primului Centru de Recuperare Oncologică din România.

Proiectul Nera a obţinut o finanţare de la Uniunea Europeană, în valoare de 70% din totalul costurilor de implementare a proiectului, cu condiţia ca restul de 30% să fie acoperit de Fundaţia „Sfânta Irina".

Cu alte cuvinte, Proiectul Nera are ca garant principal UE, însă are nevoie de sprijinul tuturor celor care cred în acest proiect pentru strângerea a 1.000.000 €, sumă care va completa finanţarea UE.

Fundaţia „Sfânta Irina” a strâns o parte din banii necesari, dar nu pe toţi. Este necesară stângerea întregii sume pentru a se putea finaliza lucrarea de construcție a Clinicii Nera. Toți acești copii au nevoie de sprijinul nostru. Toate aceste 80 de mii de „cazuri” de bolnavi de cancer care apar, anual, sunt copiii noștri, chiar dacă au alte mame, chiar dacă printre ei se numără și bătrâni. Ei sunt copiii și frații noștri și mai mult, oricare dintre noi ar putea să devină, în orice clipă, unul dintre ei.

Donează impozitul
Oricine poate dona Fundației „Sf. Irina” o parte din impozitul pe care îl plătește, oricum, statului. Atât firmele, cât și persoanele fizice pot dona un procent din impozit.

Companiile pot direcționa 20% din impozitul pe profit
„Nebirocratic. Direcționează 20% din impozitul pe profit datorat statului. Ajuți fără să te coste nimic” – detalii aici: http://www.clinicanera.ro/ro/doneaza

Persoanele fizice pot direcționa 2% din impozitul pe venit plătit deja statului 

„Dacă nu îi direcționezi, banii ajung la stat. Ai de completat 3 pași simpli” – detalii aici: http://www.clinicanera.ro/ro/doneaza

Alte modalități de a grăbi construirea „Clinicii Nera”

„Faptele bune se tranzacţionează acum pe Bursa Binelui, singura platformă online unde donaţiile sunt necomisionate, încurajând astfel şi donatorii care vor să participe cu sume mici. ” – detalii aici: http://www.clinicanera.ro/ro/doneaza

Prin cont bancar, prin transfer la bancă sau online, în următoarele conturi:

Cod Fiscal 10667150
Cont în euro:
RO06WBAN25110221A2064936
(COD SWIFT:WBANRO22)
Cont în lei:
RO64WBAN25110002A2064936
(COD SWIFT:WBANRO22)
Din data de 17 mai 2013, adresa este:
Intensa Sanpaolo Romania, agenția București 8 CALEA MOSILOR NR.205 ,SECTOR 2 , BUCURESTI
Date identificare beneficiar:
Fundația Sfânta Irina, cu sediul în Voluntari, str. Erou Mircea Marinescu, nr. 3, jud Ilfov, cod poștal 077190. Cui 10667150

carte          Alimentaţia de zi cu zi este una dintre principalele cauze ale cancerului. „Am scris cartea „Nu hrăni cancerul” tocmai pentru a te ajuta să înțelegi că alegerea unui stil alimentar este crucială în lupta cu cancerul. Alegerea aceasta te poate ajuta să învingi boala sau, dimpotrivă, poate ajuta cancerul să te învingă pe tine. Citește pentru a face o alegere informată și sănătoasă.”

Donează, comandând cartea, scrisă de dr. Chirilă – „Nu hrăni cancerul”.  – detalii aici: http://www.clinicanera.ro/ro/carte

 

Stadiul lucrărilor

 

Cum arată clinica acum:

[gallery columns="4" link="file" ids="25427,25426,25425,25424" orderby="rand"]

 

Cum va arăta clinica când construcția se va finaliza:

[gallery columns="4" link="file" ids="25431,25432,25433,25434"]

„În clinica Nera, fiecare bolnav va fi îngrijit fără discriminări, oferindu-i-se asistenţă medicală, socială şi spirituală. Clinica Nera va oferi o şansă de recuperare bolnavilor de cancer, arătându-le că există atât metode medicale pentru a învinge această boală cruntă, cât mai ales, speranţă. Prin construirea Clinicii Nera sistemul medical din România face un pas mare, aducând beneficii palpabile atât pentru bolnavii de cancer, cât şi pentru bugetul de stat şi sistemul medical românesc”, astfel: se vor reduce costurile unui tratament, iar pacienţii vor fi direcţionaţi către cele mai eficiente tratamente; se vor reduce costurile de ansamblu – de la stabilirea diagnosticului iniţial, până la finalizarea tratamentelor; se vor reduce costurile aferente analizelor şi tratamentelor realizate în străinătate. (www.clinicanera.ro)