ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Roger Federer, locul 3 ATP, nu se gândește la retragere, campionul elvețian în vârstă de 34 de ani confirmând participarea la următoarele două ediții ale turneului de 250 de puncte de la Stuttgart, din 2016 și 2017, informează site-ul oficial al competiției.

Federer, unul dintre cei mai valoroși jucători de tenis din istorie, nu a fost prezent la ediția din acest an a Mercedes Cup, care din 2015 se dispută pe iarbă, în iunie, după ce anterior a avut loc pe zgură, în luna iulie. Acum face parte din seria de competiții pe iarbă care precede turneul de la Wimbledon. În 2016, Mercedes Cup va avea loc între 4 și 12 iunie, iar învingătorul va primi un automobil pe lângă premiul în bani.

"Am urmărit la televizor prima ediție (n.r. - pe iarbă), a fost o ambianță foarte frumoasă. Am dorit întotdeauna să joc la turneul de la Stuttgart, dar se desfășura mereu într-un moment nepotrivit, după Wimbledon. Acum că au schimbat locul în calendar, posbilitatea de a participa la Mercedes Cup este entuziasmantă. Abia aștept. Îmi place să joc pe iarbă - întotdeauna mi-a plăcut, îmi va plăcea mereu", a declarat fostul lider ATP.

Prezent în circuitul profesionist de 17 ani, Federer a încheiat anul 2015 cu o finală pierdută la Turneul Campionilor de la O2 Arena din Londra, în fața sârbului Novak Djokovici, locul 1 ATP. Elvețianul a câștigat în acest an șase turnee, la Brisbane, Dubai, Istanbul, Halle, Cincinnati și Basel. El a mai fost finalist la Wimbledon, US Open, Indian Wells și Roma.