ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De peste 300 de zile, şi-a mutat casa în Piaţa Maidan, în centrului Kievului. A trecut prin opresiunea regimului Ianukovici, prin gloanţele lunetiştilor şi sticlele de cocktail Molotov din timpul revoltei din februarie. Acum, îl poţi găsi într-un cort din piaţa simbol a Kievului. Volody Tykhyy are 76 de ani şi spune că, în Piaţa Independenţei, locul în care au murit peste 100 de oameni, s-a salvat de fapt spiritul poporului ucrainean. 

Kiev, cinci luni după ce împuşcăturile au încetat. Suveniruri în galben-albastru şi forfota unei dupa-amiezi în care nimeni nu mai poartă cască de protecţie ori vesta anti-glonţ. Peste tot sunt însă relicvele unei revoluţii care a schimbat destinul Ucrainei.


EuroMaidan a rămas la fel, de parcă în urmă cu câteva minute, "patrioţii", cum îşi zic ei, tocmai au lăsat armele jos. Unul dintre ei este Volody. Are 76 de ani. De peste 300 de zile nu şi-a mai văzut soţia şi gospodăria din Lvov. Acum are o altă familie - tinerii din EuroMaidan. Locuieşte într-un cort cu trei încăperi.


Primul cocktail Molotov din Maidan a fost făcut în cortul lui Volody. Aproape de cortul lui Volody are loc asa-zisa "vycha" - adunarea generală a protestatarilor din Maidan. Discută despre viitorul Ucrainei de Est.