ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


O serie de evenimente de comemorare a 100 de ani de la Genocidul împotriva armenilor care a avut loc în Imperiul Otoman vor fi organizate vineri, în București.

Potrivit unui comunicat al Uniunii Armenilor din România, transmis AGERPRES, vineri, începând cu ora 11,00, va avea loc la Catedrala Arhiepiscopală Armeană "Sf. Arhangheli Mihail și Gavril" din București Slujba Arhierească de Preaslăvire a martirilor canonizați ai Genocidului împotriva Armenilor din 1915, oficiată de către episcopul Datev Hagopian, întâistătătorul Bisericii Armene din România.

Slujba Arhierească va fi urmată de depunere de coroane și flori la monumentul Genocidului Armean aflat în curtea catedralei.

Începând cu ora 16,30, la Muzeul Național al Țăranului Român va fi vernisată expoziția "Istorisiri armene — de la Ararat la Strada Armenească", urmat de un microrecital susținut de compozitorul Arthur Sahnazarian.

În aceeași zi, de la ora 19,15, va avea loc în Piața Victoriei (la alveola alăturată Parcului Kiseleff), o manifestație în care se va evoca această tristă pagină a istoriei omenirii de istorie.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews