ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un studiu despre impactul radiaţiilor produse în urma catastrofei de la Fukushima asupra locuitorilor prefecturii în care este situată centrala atomică a arătat că 26 de minori sunt bolnavi de cancer al tiroidei şi alţi 32 sunt suspectaţi că ar avea aceeaşi maladie, fără a se stabili însă cu precizie o legătură cu dezastrul nuclear, relatează AFP, citată de Agerpres.

Aproape 240.000 de persoane au fost testate din momentul accidentului de un comitet care urmăreşte starea de sănătate a locuitorilor regiunii.

Numărul cazurilor de cancer confirmate după o intervenţie chirurgicală este de 26, adică de opt ori mai mare decât cele menţionate în raportul precedent, datând din luna august.

Numărul cazurilor suspecte la indivizi care nu au fost supuşi încă unei intervenţii chirurgicale a crescut şi el de la 25 la 32.

Cu toate acestea, specialişti mandataţi de autorităţile prefecturii presupun că aceste cazuri nu sunt provocate de accidentul atomic din 11 martie 2011, bazându-se în această estimare pe date comparative, în special pe cele constatate după dezastrul de la Cernobâl (Ucraina), în 1986.

Totuşi, părinţii copiilor vizaţi nu se pot împiedica să nu presupună că motivul îmbolnăvirii acestora este expunerea la radiaţii (în special iod 131) în cursul primelor zile care au urmat catastrofei.