ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O fetiţă din Marea Britanie a uimit lumea cu tablourile pe care le creează, care ar putea fi confundate uneori cu opere de Monet sau Renoir, în condiţiile în care are numai cinci ani şi suferă de autism, informează CNN.

Librarie Online. Zilnic ultimele carti noi, promotii si reduceri. Carti pentru fiecare cu livrare din stoc.

Iris Halmshaw are cinci ani, locuieşte în Leicestershire (Marea Britanie) şi nu a vorbit niciodată din cauza bolii de care suferă. Părinţii fetiţei, Arabella Carter-Johnson şi Peter-Jon Halmshaw, au realizat în jurul vârstei de doi ani că fetiţa nu vorbeşte şi nici nu poate păstra contactul vizual cu oamenii. După ce copilul a fost diagnosticat cu autism, părinţii s-au gândit că pictura ar ajuta-o pe fetiţă să se exprime, astfel că i-au cumpărat pensule şi acuarele.

"De la primul desen, a umplut pânza cu culori şi nimic nu era întâmplător. Totul era gândit foarte bine. Ea era atât de mulţumită şi de fericită şi atunci ne-am dat seama că am găsit un mod de a intra în lumea ei şi de a interacţiona cu ea", povesteşte mama fetiţei.

http://www.youtube.com/watch?v=N4wwCK_jeRA

Picturile realizate de Iris, la trei ani, au fost postate pe Facebook de către părinţi, iar reacţiile au fost uimitoare. Doi ani mai târziu, cererea pentru tablourile fetei sunt foarte mari, iar presa internaţională a remarcat talentul deosebit al lui Iris. Arabella Carter-Johnson a creat chiar o pagină web (irisgracepainting.com), unde se vând atât tablourile originale, cât şi copii ale acestora.