ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Europarlamentarul Laszlo Tokes a anunțat vineri că a decis să acționeze în instanță Antena 3 și pe fostul șef al SIE, Ioan Talpeș, pe fostul ofițer de informații Filip Teodorescu și pe realizatorul Mihai Gadea. Tokes se plânge că în emisiunea "Sinteza zilei", din 15 septembrie, a fost făcut "trădător de țară și spion al Ungariei. Mai mult, spune europarlamentarul ungar, a fost ameninţat in direct că ar putea avea soarta lui Mircea Răceanu, condamnat la moarte pentru trădare de regimul Ceauşescu.

Emisiunea cu pricina a lui Mihai Gâdea a demonstrat încă o dată că degeaba s-a scurs un sfert de veac de la căderea dictaturii comuniste, ne confruntăm cu acele personaje sinistre care în 1989 m-au persecutat în numele poliției politice române, care au oprimat poporul român, dar și mai mult comunitatea maghiară din Ardeal și bisericile ei”, s-a plâns Laszlo Tokes, conform site-ului Vocea Transilvaniei.

Tokes a menționat că a dat în judecată protagoniștii emisiunii Sinteza Zilei, iar procesul civil inițiat la Judecătoria sectorului 1 București urmărește sancționarea lui Filip Teodorescu, Ion Talpeș, Mihai Gâdea și a postului Antena 3 în solidar pentru prejudiciul moral cauzat.

Ostila propagandă a acestor figuri se integrează organic în acea campanie antimaghiară, legată de numele europarlamentarei socialiste Corina Creţu, care urmărește – printre altele – retragerea tendențioasă al distincției mele Ordinul național „Steaua României”.În „spiritul Timișoarei” resping hotărât atacurile mârșave ale „securiștilor rezerviști” și ale moștenitorilor dictaturii ceauşiste, atacuri ce ocăresc chiar memoria revoluției și ai victimelor ei”, a mai precizat europarlamentarul.

Tőkés László solicită daune morale în valoare de 40 mii de euro.