Europarlamentarul László Tőkés a lansat deja un mesaj clar pentru electoratul maghiar. După anunțarea rezultatelor finale ale primului tur de scrutin al prezidențialelor, Tokes şi-a anunţat sprijinul pentru candidatul ACL, Klaus Iohannis, fiind convins că va rezolva idealurile secuilor din Transilvania.

Libris.ro – Librarie online – Zilnic noutati si promotii

Suntem convinşi că domnul Klaus Iohannis, care este minoritar, va rezolva idealurile poporului secui din Transilvania!", a spus László Tőkés, conform evz.ro

Coincidenţă sau nu, László Tőkés este coleg în marea familie a popularilor europeni cu Klaus Iohannis şi ACL. Şeful direct al lui Tőkés în Ungaria este nimeni altul decât Viktor Orban, liderul FIDESZ (PPE).  Orban a venit în România, într-o vizită privată, în urmă cu o lună şi a avut o întâlnire departe de ochii publicului cu Traian Băsescu, cunoscut la rândul său drept prieten cu László Tőkés, căruia a refuzat să îi retragă Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler.

Un alt reprezentant al minorității maghiare, Szilagyi Zsolt, care a candidat la președinție din partea Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), formaţiune foarte apropiată de Tőkés, a declarat la rândul său că a votat şi va vota şi în turul 2 „pentru transilvanizarea României". Întrebat într-un interviu ce va face cu voturile în turul doi, dacă i le va da lui Iohannis, în contextul în care acesta este la rândul său minoritar, Szilagyi Zsolt a declarat că această ”sună interesant".

Nu numai maghiarii, dar și transilvănenii privesc spre Europa. Un stat regionalizat, un stat federalizat român după chipul Germaniei ar fi un stat mult mai eficient", a declarat Szilagyi Zsolt, candidatul impus de Tőkés pentru preşedinţia României, după turul 1 al alegerilor prezidenţiale.

C
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews