ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Statele Unite incită Kievul să pună capăt crizei din estul Ucrainei prin forță. Acuzația a fost făcută de ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, care consideră că sprijinul acordat recent de Washington legii ucrainene care prevede un statut special de autoguvernare regiunii Donețk reprezintă o subminare a acordului de la Minsk.

[P] Putin - Biografia interzisa - comanda online

Statele Unite salută acțiunile Kievului care subminează acordurile de la Minsk și, prin urmare, instigă la o soluționare militară a problemei, a afirmat, într-o conferință de presă, ministrul de externe al Rusiei, conform Russia Today.

Zilele acestea, SUA vorbesc nu doar despre înăsprirea sancțiunilor, ci și despre necesitatea de a trimite armament în Ucraina. Are loc un fenomen destul de paradoxal, când o încălcare grosolană, de către conducerea ucraineană a propriilor obligații pe marginea acordurilor de la Minsk din 12 februarie este salutată de conducerea SUA”, a spus șeful diplomației ruse.

Lavrov a precizat că miercuri a existat o 'informație cu privire la o discuție telefonică dintre vicepreședintele SUA, Joe Biden, și președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, în timpul căreia reprezentantul american a salutat legea (privind un statut special pentru anumite regiuni estice ale Ucrainei), adoptată de Rada Supremă la 17 martie'.