ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lech Walesa, liderul mișcării sindicale poloneze Solidaritatea, care a luptat împotriva comunismului și este cunoscut ca un simbol al epocii Războiului Rece, îl acuză pe Vladimir Putin că se joacă cu focul. Și că este pe cale de a porni Al Treilea Război Mondial.

[p] LIBRARIE.NET – Cărţile pe care le cauţi

"Putin a început un război cu toată lumea civilizată. El încalcă tratate, înțelegeri, garanții. Lumea nu poate asista impasibil, dacă se întâmplă asemenea lucruri, există o singura soluție: forta. Acest comportament agresiv vine dintr-o altă epocă istorică, și este predestinat să fie înfrânt. Nu am nicio îndoială că libertatea și democrația vor învinge", a declarat Lech Walesa, într-un interviu pentru canalul de televiziune TBVN24, preluat de site-ul mirror.co.uk.

Vladimir Putin a ordonat luni desfășurarea in Crimeea a unei flotile de bombardiere strategice Tupolev 22-M3, purtătoare de rachete nucleare.

Surse militare au confirmat faptul că sisteme de rachete Iskander, despre care se spune că ar putea penetra scutul american antirachetă, au fost deplasate, în cadrul unei aplicații ale armatei ruse în regiunea Kalinigrad, la granița cu Polonia și Lituania.

"Dacă Rusia își va asuma riscul de a ataca Polonia sau alte state, va fi un război pe care îl va pierde. Prevăd care va fi viitorul Rusiei. Se va destrăma în bucăți. Desigur, vor muri un milion de oameni, poate zece milioane", a conchis Walesa.