ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Senatul belgian a aprobat, cu 50 de voturi în favoare și 17 împotriva, legea care va permite eutanasierea copiilor, informează BBC News.

Pentru a fi ratificată de către Rege, legea trebuie să treacă și de Camera Reprezentanților, dar majoritatea observatorilor politici estimează că nu va întâmpina probleme.

Iulian Capsali: Nazismul european se extinde – sau despre banalizarea crimei

Legea permite eutanasia, cu acordul parental, pentru copiii care experimentează dureri fizice intolerabile şi care sunt într-o stare terminală. De la legalizarea eutanasiei în 2002, Belgia a înregistrat o creştere cu 500% a morţii prin eutanasiere.

2010, un studiu al Jurnalului Asociaţiei Medicale Canadiene (CMAJ) a descoperit că 32% dintre morţile prin eutanasiere din regiunea flamandă a Belgiei sunt făcute fără o cerere explicită. Un al doilea studiu al CMAJ în acelaşi an a descoperit că aproape 45% dintre eutanasieri sunt făcute de cadre medicale din Belgia fără să existe o cerere. În fine, un alt studiu din acelaşi an, publicat de Jurnalul Medical Britanic, susţine că doar 52,8% dintre eutanasieri sunt oficial raportate, după cum cere legea. Alte studii spun despre o spaimă tot mai mare a bătrânilor belgieni de a fi spitalizaţi, dat fiind că ar putea fi eutanasiaţi fără acordul lor.

Această lege nu este pentru pacienţi, ci dă permis de ucidere medicilor”, a spus Mortier. Mama lui a fost eutanasiată în aprilie 2012, de Wim Distelmans, cel mai cunoscut medic pentru eutanasieri controversate. Ea suferea de depresie cronică.