ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul solist vocal al trupelor Cargo, Compact şi Schimbul 3, Leo Iorga, a fost operat cu succes vinerila Spitalul Monza din Bucureşti, unde o echipă de medici neurochirugi, condusă de Sergiu Stoica, i-au îndepărtat o tumoră cerebrală de trei centimetri, după o intervenţie care a durat aproximativ trei ore. În 2011, actualul vocalist al trupei Pact, condusă de chitaristul Adrian Ordean, a fost operat tot pentru scoaterea unei tumori canceroase, de la plămâni. Intervenţia a fost făcută la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Capitală.
A fost cea mai uşoară operaţie din această săptămână. Pacientul ar putea fi externat duminică, iar după zece zile şi-ar putea relua activitatea. Oncologii vor decide dacă va avea nevoie de radioterapie,

a declarat medicul Sergiu Stoica.

Muzicianul Adrian Ordean a scris, la sfârşitul săptămânii trecute, pe contul său de pe platforma de socializare Facebook, că Leo Iorga mai are nevoie de 8.000 de euro pentru această intervenţie chirurgicală de extirpare a tumorii cerebrale. În acest sens, pe Facebook a fost creată pagina "Alături de Leo Iorga", pe care a fost lansată o campanie de strângere de fonduri pentru Leo Iorga.
Săptămâna trecută am aflat că trebuie să fac această intervenţie chirurgicală de urgenţă. Am urmat un traseu şi, pentru că asupra metastazelor mele cerebrale a fost intervenit din septembrie, una dintre ele a dispărut complet. Dar înainte de Paşti am avut o criză mai mare de convulsii, ca un fel de convulsii epileptice. Tratamentul respectivelor crize m-a anchilozat, adică nici nu mai pot să mă ţin pe picioare şi atunci m-am întors la suita de medici (...) Radiologic nu se mai poate intra acum, pentru că formaţiunea rămasă acolo a fost foarte expusă radiologic (...) Şi atunci singura soluţie viabilă, preferabilă, a fost intervenţie chirurgicală directă, însă la foarte multe spitale de stat mi s-a spus că riscurile sunt de paralizie totală sau parţială şi singurul loc unde l-am găsit pe doctorul Sergiu Stoica a fost la spitalul privat Monza,

declara duminică, pentru Mediafax, Leo Iorga.