ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Principalele teme care vor fi dezbătute vineri de liberali în ședința Biroului Politic Național și a Delegației Permanente a PNL sunt nominalizările pentru Ministerul Finanțelor Publice și pentru Ministerul Afacerilor Interne, care revin liberalilor potrivit algoritmului din USL, şi strategia pentru alegerile europarlamentare și prezidențiale.

Liberalul Eugen Nicolăescu va fi propus în Delegația Permanentă pentru funcția de ministru al Finanțelor Publice, urmând să ocupe în acelaşi timp și postul de vicepremier, iar Nicolăescu renunță la portofoliul de ministru al Sănătății în favoarea actualului președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Cristian Bușoi, au declarat surse liberale.

De asemenea, după ședința liderilor PNL de joi seară, este aproape sigură venirea în fruntea Ministerului Afacerilor Interne a lui Sorin Frunzăverde, surse din filiala județeană a PNL Caraș Severin declarând joi că vicepreședintele liberal, actual președinte al CJ Caraș-Severin, este singura propunere înaintată de PNL pentru ocuparea funcției de ministru de Interne.

Potrivit surselor, nici vicepreședintele PNL Marcel Vela, primar al orașului Caransebeș, nici Mihai Stănișoară sau celelalte nume vehiculate nu au fost avansate pentru ocuparea acestui portofoliu, Frunzăverde rămânând singura nominalizare care va fi făcută de conducerea partidului.

La întrebarea dacă o eventuală numire a lui Sorin Frunzăverde la MAI poate fi considerată ca o apropiere de PDL, președintele PNL Crin Antonescu a replicat:

"Speculația că orice discuție cu domnul Frunzăverde ne duce cu gândul la PDL și la domnul Băsescu este aberantă. Din cauza faptului că oricine știe puțină istorie recentă știe de când și cât de categorică a fost despărțirea domnului Frunzăverde de PDL și de domnul Băsescu, că domnul Frunzăverde a candidat pe listele USL și că este unul dintre fruntașii partidului de deja multă vreme".

Potrivit unor surse politice, o altă decizie care ar fi fost luată la întâlnirea de joi a unor lideri PNL este menținerea în postul de ministru al Muncii a Marianei Câmpeanu, deşi în ultima vreme s-a vehiculat că aceasta ar putea fi schimbată cu deputatul PNL Cristina Pocora.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că Daniel Chițoiu va ocupa funcția de secretar general interimar în partid, pentru a se implica în campania electorală.

"Suntem (...) într-un moment de organizare și reorganizare, avem tot felul de probleme de rezolvat, suntem și rămânem o echipă în care ne distribuim și ne redistribuim roluri.(...) Domnia sa a făcut opțiunea de a demisiona din Guvern și, în cadrul unor mutații mai largi, în calitate de vicepreședinte va deține — asta voi propune de mâine în Delegația Permanentă — și funcția de secretar general interimar pentru a coordona eforturile organizatorice ale partidului în acest an. Secretarul general Eduard Hellvig se va ocupa de coordonarea campaniei prezidențiale strict, iar domnul vicepreședinte va fi însărcinat de Delegația Permanentă mâine cu exercitarea de facto a acestei funcții de secretar general interimar", a afirmat liderul PNL.