Guvernul libian recunoscut de comunitatea internaţională a cerut arme pentru a lupta împotriva miliţiilor, în cursul unei reuniuni a Ligii Arabe la Cairo, în condiţiile în care ţara se confruntă cu violenţe şi cu lupte pentru putere, transmite Mediafax.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

"Cerem comunităţii internaţionale să îşi asume responsabilităţile legale şi morale şi să înarmeze fără întârziere armata libiană, pentru a-şi putea îndeplini misiunea naţională", a declarat reprezentantul Libiei pe lângă Liga Arabă, Achour Bou Rached, în deschiderea acestei reuniuni de urgenţă a reprezentanţilor permanenţi.

Libia a fost cuprinsă de haos după înlăturarea de la putere a lui Muammar Gaddhafi, după opt luni de conflict, în 2011, iar autorităţile nu reuşesc să controleze zecile de miliţii formate de foşti insurgenţi, care fac legea în absenţa unei armate şi unei poliţii bine antrenate.

Controlată de miliţii, ţara este condusă de două Parlamente şi două Guverne rivale, unul apropiat miliţiilor islamiste Fajr Libya (Zorii Libiei) şi celălalt recunoscut de comunitatea internaţională, cu sediul la Tobruk, în apropiere de frontiera cu Egiptul.

Guvernul libian recunoscut de comunitatea internaţională şi-a anunţat de asemenea luni decizia de a interzice accesul pe teritoriul său al cetăţenilor sirieni, palestinieni şi sudanezi, afirmând că unii dintre ei "sunt implicaţi alături de grupări teroriste în atacuri împotriva armatei şi forţelor de poliţie".

Duminică, doi membri ai echipajului unui petrolier, un grec şi un român, au fost ucişi într-un atac aerian al forţelor armate libiene asupra navei lor, considerată "suspectă", la intrarea în portul Derna (est).

Autorităţile au afirmat că echipajul petrolierului nu s-a supus ordinelor de a se opri pentru a fi percheziţionat.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews