ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pagina oficială de internet a Liceului Ady Endre din București afişează pe pagina de deschidere mai multe citate.


[p] LIBRARIE.NET - Cărţile pe care le cauţi

Printre acestea se află şi patru vorbe de duh atribuite lui Wass Albert, condamnat de o instanță din România pentru crime de război, scrie Dan Tănasă pe site-ul său.

„Egymást segítve jussunk előre!”, „Megtörni nem fogok, itt éltem, itt halok, áldom az Istent, hogy magyar vagyok.”, „Nem azért élünk, hogy dolgozzunk, hanem azért dolgozunk, hogy éljünk!” şi „A szeretet és a békesség, fiam, a legkisebb kunyhóban is elfér. Nem mindég a nagy házakban élnek boldog emberek”, sunt citatele pe care le vede oricine accesează această pagină.

Criminalul de război Wass Albert a fost găsit vinovat de instigare la omorârea unor evrei și români în timpul celui de Al Doilea Război Mondial. Sentința dictată de Tribunalul Poporului în anul 1946 a fost reconfirmată în anul 2008 de către Curtea de Apel Cluj. Chiar dacă a fost condamnat, autorităţile din SUA, acolo unde se refugiase Wass, au refuzat extrădarea.

"Cu toate acestea, o instituția publică de învățământ din România promovează cultul personalității unui criminal de război, educându-i pe elevi în spiritul urii față de români", concluzionează Dan Tănasă.

ActiveNews a trimis o solicitare conducerii liceului în legătură cu acest lucru la adresa de pe site-ul oficial. În momentul în care vom avea un răspuns îl vom publica.