ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Chiar dacă numărul parlamentarilor a atins un record după alegerile din 2012, există senatori şi deputaţi care n-au făcut nimic în afară de a depune jurământul de credinţă, la numirea în funcţie.

33 de senatori şi deputaţi se află în această situaţie, după cum anunţă postul Digi24. Alţi 20 de deputaţi şi 8 senatori au luat cuvântul o singura dată în plen în cele 82 de şedinţe din anul 2013.

Chestionaţi cu privire la această stare de fapt, unii dintre aleşi au recunoscut, fără să vrea, că Parlamentul este supradimensionat.

"Suntem foarte mulți parlamentari acum și dacă ar fi să începem să ne spunem toți opinia asupra unui anumit subiect probabil că ședințele nu s-ar mai termina niciodată. Până la urmă, trebuie să fie și acele furnicuțe care muncesc și care nu trebuie neapărat să fie și văzute", susţine Radu Oprea, senator PSD de Prahova.

Alţii pur şi simplu nu au dorit să dea explicaţii despre activitatea din Parlament într-una din multele lor zile libere.

"Astăzi, duminică, la ora asta este o discuție pe care dumneavoastră doriți să o avem? O duminică plăcută", a spus Valentin Rusu, deputat PNL de Caraș Severin.

Printre parlamentarii fără activitate în 2013 se regăsesc nume cunoscute în politica românească, după cum urmează:

Parlamentarii care nu au vorbit în şedinţe
Ludovic Orban (PNL)
Oana Niculescu-Mizil (PSD)
Kelemen Hunor (UDMR)
Marko Attila (UDMR)
Cristian Rizea (PSD)
Victor Ciorbea (PNL)
Dan Tătaru (PSD)
Theodor Paleologu (PDL)
Eugen Chebac (UNPR)
Mădălin Voicu (PSD)
Horia Grama (PSD)
Valentin Boboc (PSD)

Parlamentarii fără iniţiative legislative
Sebastian Ghiţă (PSD)
Mariana Câmpeanu (PNL)
Titus Corlăţean (PSD)
Oana Niculescu Mizil (PSD)
Ludovic Orban (PNL)
Petre Petrescu (PSD)

Senatorii şi deputaţii au salarii nete de aproximativ 5.000 de lei lunar, însă remuneraţiile cresc considerabil dacă respectivii fac parte din comisii sau din conducerile celor două camere.