ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Persoane sancţionate de Statele Unite


(camera superioară a parlamentului rus). Este femeia care are cel mai înalt rang în politica rusă. Fost guvernator al oraşului din care provine Vladimir Putin, Sankt Petersburg. Aliat fidel al preşedintelui rus, a venit în întâmpinarea acestuia în criza din Ucraina şi Crimeea.

Vladislav Surkov, ajutor al preşedintelui rus Vladimir Putin. Are 50 de ani şi e considerat unul dintre ideologii Kremlinului. Extrem de apropiat de Putin în al doilea mandat prezidenţial. Creatorul doctrinei politice "democraţia suverană", pe care o contrapune modelului democratic promovat de SUA şi UE.

Serghei Glaziev, consilier prezidenţial al lui Vladimir Putin. Economist de stânga, autor al programului politic al Partidului Comunist în anii 90, fost critic al lui Putin în anul 2004, când a candidat contra sa la prezidenţiale. Puţin l-a numit consilier într-o mişcare surprinzătoare în luna iulie a anului 2012, însărcinându-l cu supravegherea creării Uniunii Vamale Rusia - Belarus - Kazahstan.

Leonid Slutsky, preşedinte al Comisiei pentru Comunitatea Statelor Independente (CSI) şi integrare eurasiatică din Duma de Stat.

Andrei Klishas: preşedintele Comisiei juridice din Consiliul Federaţiei Ruse.

Elena Mizulina, deputat în Duma de Stat. Autoarea mai multor propuneri legislative controversate, precum restrângerea accesului la informaţii pe Internet.

Persoane sancţionate de UE


Oficiali din Crimeea:

Serghei Aksionov, premierul ilegitim al Crimeei.
Vladimir Konstantinov, preşedintele Consiliului Suprem al Crimeei.
Rustam Temirgaliev, vicepreşedintele Consiliului de Miniştri al Crimeei.
Deniz Berezovski, fost comandant al marinei ucrainene, care şi-a încălcat jurământul de credinţă pentru patrie, colaborând cu autorităţile nerecunoscute din Crimeea.
Aleksei Chalii, primarul oraşului Sevastopol.
Piotr Zima, numit la conducerea Serviciului de Securitate al Crimeei.
Iuri Jerebtsov, consilier al preşedintelui parlamentului din Crimeea, unul dintre principalii organizatori ai referendumului din 16 martie.
Serghei Tsekov, vicepreşedinte al parlamentului din Crimeea.

Politicieni din Federatia Rusă

Viktor Ozerov, preşedintele Comisiei de apărare şi securitate din Consiliul Federaţiei Ruse (camera superioară a parlamentului rus).
Vladimir Djabarov, prim-vicepreşedinte al Comisiei de afaceri internaţionale din Consiliul Federaţiei Ruse.
Andrei Klishas, preşedintele Comisiei de drept constituţional din Consiliul Federaţiei Ruse.
Nikolai Rajkov, membru al Comisiei pentru probleme federale şi politici regionale din Consiliul Federaţiei Ruse.
Evgeni Bushmin, vicepreşedinte al Consiliului Federaţiei Ruse.
Aleksandr Totunov, membru al Comisiei pentru cultură, ştiinţă şi informaţie din Consiliul Federaţiei Ruse.
Oleg Panteleev, prim-vicepreşedinte al Comisiei pentru probleme parlamentare din Consiliul Federaţiei Ruse.
Serghei Mironov, membru al Dumei de Stat, lider al facţiunii parlamentare "Rusia Dreaptă". Fost preşedinte al camerei superioare, fost candidat la preşedinţie, este considerat o marionetă politică a lui Putin.
Serghei Jelezniak, vicepreşedinte al Dumei de Stat.
Leonid Slutski, preşedinte al Comisiei pentru Comunitatea Statelor Independente (CSI) şi integrare eurasiatică din Duma de Stat.

Militari rusi

Aleksandr Vitko, comandantul Flotei ruse la Marea Neagră.
Anatoli Sidorov, comandantul Districtului Militar din Vest din cadrul Flotei ruse.
Aleksandr Galkin, comandantul Districtului Militar din Sud din cadrul Flotei ruse.