ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Minivacanţa de 1 mai este tot mai aproape, iar una dintre destinaţiile obişnuite este litoralul. Hotelierii din Mamaia se laudă că au aproape toate camerele rezervate, în timp ce staţiunea arată ca un şantier. Puţini sunt cei care cred că lucrările vor fi gata până la începutul sezonului, conform tvr.ro.

[P] Maria, Regina României. Jurnal de Război, ediție integrală, necenzurată - comanda online

Excavatoare pe faleză, camioane şi buldozere pe plajă, plus mormane de pietre. Se estimează că aici, la Mamaia, capacitatea de cazare va fi ocupată 100% de 1 mai.

Se munceşte peste tot: se mai dă un strat de lac, se mai cară o roabă de moloz, se mai retuşează câte un copăcel. Multe dintre terase sunt pregătite şi s-au deschis deja. Speră să facă profit bun în minivacanţa de 1 mai pentru că se anunţă vreme bună. Şi chiar dacă meteorologii se înşală au soluţii.

Tarifele de cazare pleacă de la 60 de lei de persoană la două stele, până la 150 de lei la patru stele. Desigur există şi pachete de lux, care ajung la aproape 200 de euro pe noapte pentru două persoane.

Indiferent de preţul cazării, turiştii din Mamaia vor avea parte de distracţie. Dacă nu vor să-şi petreacă tot sejurul în cluburi şi pe plajă, pot lua parte la parada maşinilor de epocă şi nu numai, devenită deja tradiţională. Nu se ştie însă dacă şi carele alegorice vor mai defila anul acesta.

De 1 mai, pe litoral, vor fi şi mai mulţi agenţi de turism și ziariști din Turcia și Italia.