ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lituania este paralizată de teama unei posibile ”invazii a Rusiei”, așa că se pregătește serios de război, scrie ziarul austriac Kurier. În școlile lituaniene se distribuie în aceste zile broșuri cu instrucțiuni clare despre ce trebuie să facă elevii, în cazul unor bombardamente.

P] Razboiul sfarsitului lumii – Mario Vargas Llosa – comanda online

Temerile Lituaniei privind o iminentă invazie a Rusiei cresc de la o zi la alta. Regimul de la Vilnius mai teme și că Moscova ar putea revendica anumite teritorii pentru a stabili ”un coridor” care să lege Rusia de regiunea Kaliningrad, notează ziarul austriac, citat de Sputniknews.com.

Președintele lituanian, Dalia Grybauskaite, care s-a remarcat prin cele mai dure critici la adresa politicii externe a Kremlinului și a cerut sancțiuni mai dure împotriva Rusiei, consideră că orice negocieri cu ”un stat agresor” sunt fără sens.

Șefa statului lituanian a mai spus că, în cazul unei invazii a Rusiei, trupele NATO vor ajunge în această țară, pentru a contracara atacurile ruse, abia după trei zile. Iar Lituania va fi obligată să se apere singură. Așa că, afirmă Dalia Grybauskaite, cu cât Lituania va desfășura mai mulți militari, cu atât va fi mai puțin probabil ca Rusia să atace această țară.

Tot de frica Rusiei, Lituania a reintrodus temporar serviciul militar obligatoriu. Recrutarea va fi valabilă pentru o perioadă de cinci ani.