ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vicepremierul Liviu Dragnea (PSD) a declarat că Guvernul va merge înainte cu măsurile de descentralizare, chiar dacă Legea Descentralizării a fost declarată neconstituţională de către Curtea Constituţională.
S-a discutat şi despre descentralizare. Poziţia unanimă este neschimbată şi vom continua procesul de descentralizare. Aşteptăm motivarea Curţii şi suntem pregătiţi să facem paşii următori legislativi şi nu numai pentru a finaliza totuşi procesul de descentralizare, a spus Dragnea.

Oficialul guvernamental a precizat că Executivul ia în calcul luarea unor Hotărâri de Guvern, dar nu o Ordonanţă de Urgenţă.

"S-ar putea să fie vorba şi de Hotărâri de Guvern. Dar, repet, trebuie să ne uităm cu foarte multă atenţie pe motivarea Curţii, pentru că din comunicat sau cel puţin comunicatul pe mine nu m-a făcut să înţeleg că într-adevăr ar fi existat motive serioase pentru declararea ca şi neconstituţională".

Liviu Dragnea nu a înţeles de ce legea a fost declarată neconstituţională.

"Numai dacă vorbim de activele care erau prevăzute să fie trecute în proprietatea autorităţilor locale - la fel s-a procedat şi cu şcolile. Mai ales că nu era nimeni obligat. Era prevăzut în lege, erau prevăzute în anexe activele care trebuia să treacă la autorităţile locale şi erau necesare hotărârile de Consiliu Local sau Consiliu Judeţean pentru asta. Şi procesele de predare-primire - care nu făcea, nu le treceau, cum a fost şi la spitale, sunt active care au fost prevăzute în legi să fie transferate la autorităţile locale şi unde autoritatea locală nu a dorit sau nu s-a obţinut hotărârea de Consiliu, nu s-a întâmplat", a precizat Dragnea.