ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Demers fără precedent al Deputatului PSD Liviu Pleșoianu. Acesta a trimis o scrisoare către Comisia LIBE din Parlamentul European, către Comisia Europeană, către Consiliul Uniunii Europene, precum și către toți europarlamentarii de la Bruxelles prin care cere luarea de măsuri împotriva corupției.
 
„Am trimis chiar acum textul de mai jos către Comisia LIBE din Parlamentul European, către Comisia Europeană, către Consiliul Uniunii Europene, precum și către toți europarlamentarii de la Bruxelles. Pe scurt, este vorba despre o solicitare temeinic documentată: Uniunea Europeană trebuie să redacteze o Rezoluție și să pornească un Mecanism de Cooperare și Verificare pentru toate statele membre care EXPORTĂ CORUPȚIE. Conform datelor oficiale ale OECD, precum și ale Departamentului de Justiție american, vorbim despre companii multinaționale care dau mită în străinătate în valoare de MILIARDE de EURO anual! În cazul unora dintre ele (cum este compania suedeză TELIA), pachete semnificative de acțiuni sunt deținute chiar de guvernele țărilor unde au fost înființate!
 
În top 10 mari companii care dau mită pe mapamond se află cinci multinaționale din Europa, arată Liviu Pleșoianu: Telia Company AB (Suedia, 965 de milioane de dolari în 2017), Siemens (Germania, 800 de milioane de dolari), 
VimpelCom (Olanda, 795 de milioane de dolari în 2016), Alstom (Franța, 772 de milioane de dolari în 2014), 
Société Générale S.A. (Franța, 585 de milioane de dolari în 2018). Textul trimis forurilor europene de Liviu Pleșoianu poate fi citit integral AICI