ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Propaganda gay a ajuns și în Peru, unde organizațiile care militează în favoarea mariajelor între persoane de același sex încearcă, mai nou, să cenzureze până și Biblia.

Pentru a trage un semnal de alarmă împotriva păcatului reprezentat de homosexualitate, o televiziune creștină din Peru, Bethel Television, a început o campanie intensă, având ca unic mesaj un citat biblic. Este vorba de Cartea Leviticului, Cartea a treia a lui Moise, capitolul 18, versetul 22 ” Să nu te culci cu bărbat, ca şi cu femeie. Aceasta este spurcăciune”.

Campania a delcanșat furia lobby-ului LGBT din Peru și a asociației pro-avort, PROMSEX, care și-au unit eforturile pentru a cenzura mesajul biblic.

Presa locală notează că un tânăr gay a depus deja o plângere la Institutul Național pentru apărarea concurenței și a proprietății intelectuale, reclamând faptul că, după ce a văzut acest mesaj din Biblie pe mai multe afișe stradale s-a simțit ”inconfortabil” și a avut un”imens sentiment de umilire”.

Până șiasociația peruană pro-avort s-a simțit lezată și ”discriminată”, cerând să se facă dreptate.

Victor Herrada Bazán, avocat și profesor la Universitatea din Peru a descris această tentativă de cenzurare a Bibliei, de către lobby-ul LGBT, drept o nouă manevră de a mimimaliza respingerea, de către Parlament, a legii care ar fi permis căsătoriile homosexuale. De asemenea, expertul crede că plângerea celor de la LGBT nu va avea șanse de succes pentru că ”mesajul difuzat de televiziunea creștină în campania sa publicitară nu face referire la un produs sau la un serviciu”, fiind doar exprimarea, printr-un citat din Biblie, a unei opinii privind opoziția față de mariajele gay. Lucru care nu contravine libertății de exprimare.

Lobiștii LGBT au inițiat încă de anul trecut o campanie masivă, cu sloganul ”Da mariajelor Gay”, iar Parlamentul a decis, în urmă cuo săptămână” să respingă legea care ar fi dat cale liberă căsătoriilor între persoane de același sex.