ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Experţii s-au pronunţat: noile cutremure de la Izvoarele, judeţul Galaţi, s-au produs din cauze naturale, la fel cum s-a întâmplat şi în cazul sutelor de seisme de anul trecut. Specialiştii de la Institutul pentru Fizica Pământului au colaborat la acest raport cu reprezentanţii firmei petroliere din zonă. Toţi au fost de acord că extracţiile nu au legătură cu producerea seismelor.

Libris.ro – Librarie online – Zilnic noutati si promotii


După ce au suportat peste 300 de cutremure în 2013, locuitorii din Izvoarele au respirat uşuraţi, pentru că pământul s-a mai liniştit. Totuşi, localnicii sunt neliniştiţi din cauza noilor serii de cutremure, temându-se să nu se repete situaţia de coşmar de anul trecut. Autorităţile îi asigură că seismele au fost provocate din cauza solului plin de izvoare din zonă.

Anul acesta au fost mai puţine cutremure. Autorităţile locale le-au cerut din nou specialiştilor să verifice cauzele.

A fost din nou exclusă posibilitatea ca extracţiile din zonă să influenţeze cutremurele. În sat vor fi amplasate 6 staţii de măsurare performante care vor monitoriza timp de un an modificările din sol.