ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai mulţi cetăţeni din comuna vasluiană Pungeşti au depus, vineri, la DNA Bucureşti, o plângere împotriva primarului Mircia Vlasă. Edilul este acuzat că ar fi intrat ilegal în posesia unui teren situat pe teritoriul comunei, după ce ar fi alflat că Chevron intenţionează să amplaseze sonde de explorare a gazelor de şist pe respectiva suprafaţă, informează Agerpres.

Totodată, în plângere se precizează că primarul Mircia Vlasă ar fi folosit în mod abuziv bonurile de combustibil pentru autoturismele primăriei şi ar fi comercializat sau ar fi împărţit în mod ilegal produsele alimentare oferite de Uniunea Europeană.
"Sunt persoane care au spus cum primarul desfăcea pungile de zahăr şi făină de la Uniunea Europeană şi punea produsele în saci pentru a le comercializa. De asemenea, cetăţeni din comuna Pungeşti au fost ameninţaţi că, dacă vin la protestele împotriva Chevron, nu mai primesc ajutoarele sociale sau ajutoarele comunitare. Primarul are, de asemenea, un comportament abuziv, angajaţii de la primărie fiind terorizaţi şi lucrând mereu sub presiune", a declarat Costică Spiridon, fost primar al comunei Pungeşti, prezent vineri la DNA Bucureşti, pentru a depune plângerea.

Spiridon este unul dintre liderii mişcării de protest împotriva explorării şi exploatării gazelor de şist din comuna Pungeşti. De la startul protestelor, acum o lună, Mircia Vlasă nu şi-a mai făcut prezenţa în zonă, motivând că este grav bolnav.