ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 16:10 Unul dintre liderii mişcării de rezistenţă de la Pungeşti, Constantin Pâslariu, a acuzat atitudinea brutală a jandarmilor. De menționat că localitatea Pungesti este în continuare zonă specială de siguranță publică, în urma unei decizii luate pe 8 decembrie 2013.
După ce ieri a fost desfiinţată tabăra de rezistenţă, astăzi jandarmii nu le dau voie oamenilor nici măcar să protesteze paşnic. În continuare sunt aici sute de jandarmi care îi terorizează pe oameni. Este strigător la cer ce se întâmplă.

Locuitorii din comuna vasluiană Pungeşti vor protesta din nou, duminică, faţă de explorarea gazelor de şist efectuată de compania americană Chevron în zona localităţii lor. Mai mult, unii dintre protestatari ar putea reintra în greva foamei.

Începând cu ora 12.00, peste 200 de locuitori din Pungeşti sunt aşteptaţi la protest, anunţă postul Digi24.

Protestatarii vor ridica o nouă "tabără de rezistenţă", de această dată în curtea unei case care a fost inchiriată de unul dintre ei. Astfel, speră să nu mai aibă probleme cu sutele de jandarmicare i-au agresat şi sancţionat în trecut.

Şi tot pentru a nu le da forţelor de ordine motive să intervină în forţă la protestul de duminică, cei din Pungeşti spun că va fi o comemorare a eroilor Răscoalei din 1907.

Cei 13 localnici din Pungeşti au renunţat la greva foamei. Încep din nou demonstraţiile

Pentru că au găsit o nouă locaţie pentru "tabăra de rezistenţă" de la Pungeşti, cei 13 oameni aflati până sâmbătă în greva foamei spun că este foarte posibil să reia această formă extremă de protest.