ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Podul Grădină (The Garden Bridge), care va traversa Tamisa, va avea lungimea de 36,722 m pe lăţimea râului şi în aproape 1000 de tone de pământ vor fi plantaţi 270 de arbori, precum şi numeroşi arbuşti, tufişuri şi flori.

Rolul lui Leonardo în toată această poveste – Arhitectul  Thomas Heatherwick, aflându-se în dificultate din cauza greutăţii imense pe care construcţia va trebui să o susţină, la care se adaugă apa de ploaie, stratul de frunze care cad şi se descompun, viermi şi alte vieţuitoare, a venit cu ideea de a distribui greutatea pe cei doi piloni, pe o structură în formă de clepsidră. Perimetrul ar fi putut fi atenuat, însă arhitectul a văzut potenţial într-o soluţie inspirată din scena din Titanic, unde DiCaprio o ia pe Kate Winslet pe prora vasului care urma să se scufunde, proclamându-se „Regele Lumii”. Aceste „dealuri” adăugate perimetrului parcului vor crea „balcoane” parţial-private care vor permite cuplurilor de îndrăgostiţi să joace iarăşi acea scenă. Speranţa lui este ca această caracteristică şi nu numai, să îmbunătăţească spaţiul, asigurând locuri unde oamenii pot aştepta în tihnă, se pot săruta şi, de ce nu, chiar să poată face cereri în căsătorie, în timp ce traversează oraşul.
Conceptul de design al peisajului a fost orchestrat cu grijă. Plantele de la oricare dintre intrările în parc vor fi specii sălbatice, care cresc, de obicei, pe marginea râurilor, precum mesteceni şi salcii. Pe măsură ce pietonii vor înainta, stejari grandioşi şi arbuşti cosmetizaţi vor puncta, pe alocuri, peisajul. În centrul podului se va găsi puţină vegetaţie, pentru a lăsa spaţii de vedere mai bună spre râu şi, deasemenea, spre orizont.
Conceptul imită alte grădini aeriene, precum High Line, din New York sau Promenade plantée a Parisului, însă provocarea tehnică este dată de situarea ei deasupra râului şi a structurii podului.
The Garden Bridge va costa 245 de milioane de dolari. Jumătate din sumă este, deja, colectată de la bancheri privaţi. Primarul Londrei, Boris Johnson, a promis încă alte 50 de milioane. Dacă acţiunea se va desfăşura conform planului, în primăvara anului 2017, Londra va avea o nouă destinaţie turistică de excepţie.

 

[gallery type="slideshow" link="file" columns="8" ids="16580,16582,16581,16583,16584,16585,16586,16587"]