ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai multe școli creștine din Marea Britanie riscă să fie închise, după ce inspectorii școlari britanici le-au acuzat că nu combat suficient ”extremismul religios”, mai ales cel islamic. Reprezentanții școlilor se apără, susținând că guvernul de la Londra folosește pretextul extremismului islamic pentru a obliga toate instituțiile de învățâmânt să promoveze agenda educaționoală secularistă și pro homosexualitate.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Începând cu octombrie 2014, Office for Standards in Education, Children’s Services and Skills (OFSTED), biroul care se ocupă cu controlul și verificarea școlilor private din Regatul Unit, a făcut o serie de inspecții-surpriză în școlile creștine și ebraice. După care au tras următoarele concluzii: majoritatea acestor școli nu face suficient pentru a-i învăța pe elevi valorile britanice în ceea ce privește dezvoltarea spirituală, morală, socială și culturală, informează site-ul lifesitenews.com. Și că nu promovează suficient și alte religii.

În consecință, OFSTED a emis în toamnă noi directive, sub pretextul protejării studenților de așa numitul ”Cal Troian”, scandal declanșat la Birmingham, unde mai multe școli islamice au fost denunțate că îi îndoctrinează pe copiii cu ideologii islamiste radicale. Și, în unele cazuri, chiar cu idei teroriste.

Reprezentantul uneia dintre școlile creștine inspectate s-a plâns de modul ”ostil și incorect” în care inspectorii i-au chestionat pe elevi. Pentru că în multe dintre cazuri, copiii au fost întrebați ce știu despre homosexualitate.