ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Judecătorul dosarului „Colectiv” a cerut Consiliului Superior al Magistraturii să iasă la pensie, informează Realitatea Tv. Se întâmplă la doi ani și jumătate de la tragedia controversată din clubul Colectiv, în urma căreia 64 de persoane au murit, iar alte 146 au fost rănite.
 
Solicitarea Judecătorului Valeriu Mihail Terceanu se află pe ordinea de zi a Consiliului Superior al Magistraturii de marți. Dacă CSM va aproba cererea judecătorului dosarului Colectiv, procesul se va relua de la zero, arată www.stiripesurse.ro. 
 
În urma tragediei, premierul de atunci, Victor Ponta, și-a prezentat demisia. În locul guvernului său a fost instalat guvernul technocrat condus de Dacian Cioloș. Victor Ponta a sugerat ulterior că tragedia ”Colectiv” a fost regizată. „O să regret tot timpul faptul că anumite proiecte nu le-am terminat, că altele nu le-am făcut mai bine. Dar nu, atunci era momentul în care trebuia să demisionez, din multe motive, dar unul singur, pe care îl pot rezuma într-o frază, care nu a fost rostită de mine, ci de altcineva, a spus așa: ”Au trebuit să moară oameni ca să schimbăm Guvernul ăsta”. Or, eu, atunci, știam că cei care doreau schimbarea Guvernului erau dispuși și la figurat, și la propriu să calce pe cadavre”, declara Ponta într-o emisiune la postul de televiziune TV SUD, citat de Agerpres. Ca prim-ministru, Victor Ponta primea în permanență informări din partea tuturor serviciilor românești. 
 
În proces, patronii clubului, George Alin Anastasescu, Paul Cătălin Gancea și Costin Mincu, sunt acuzați de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. Pe 15 ianuarie 2018, judecătorii Tribunalului București au decis reunirea cauzei aflate pe rolul acestei instanțe cu cea a dosarului de la Tribunalul Militar, în care sunt cercetați doi angajați ai ISU, Antonina Radu și George Petrică Matei, pentru abuz în serviciu. În același dosar este judecat și judecat fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone. Artificierul firmei, Viorel Zaharia, este acuzat de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă în timp ce patronii Cristian Niță și Daniela Niță sunt acuzați de favorizarea făptuitorului și sustragerea sau distrugerea de probe sau înscrisuri.