ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Compania germană Volkswagen a fost chemată în judecată de investitori, care acuză conducerea că nu a informat acționarii mai devreme despre impactul pe care scandalul privind emisiile de gaze l-ar avea asupra companiei, relatează Reuters. Despăgubirile cerute se ridică la 9,2 miliarde de euro.
 
Potrivit agenției de știri Reuters, părțile implicate caută o compensație pentru o scăderea prețului acțiunilor companiei, declanșat de scandalul care a izbucnit în septembrie 2015 și a costat până în prezent 27,4 miliarde de euro reprezentând sancțiuni și amenzi.
 
La jumătatea lui iulie, autoritățile germane au impus o amendă de un miliard de euro grupului auto Volkswagen în ancheta privind manipularea emisiilor poluante, informau publicațiile Die Zeit și T-online. Volkswagen a transmis ulterior că „acceptă amenda și își asumă responsabilitatea”.