Compania germană Volkswagen a fost chemată în judecată de investitori, care acuză conducerea că nu a informat acționarii mai devreme despre impactul pe care scandalul privind emisiile de gaze l-ar avea asupra companiei, relatează Reuters. Despăgubirile cerute se ridică la 9,2 miliarde de euro.
 
Potrivit agenției de știri Reuters, părțile implicate caută o compensație pentru o scăderea prețului acțiunilor companiei, declanșat de scandalul care a izbucnit în septembrie 2015 și a costat până în prezent 27,4 miliarde de euro reprezentând sancțiuni și amenzi.
 
La jumătatea lui iulie, autoritățile germane au impus o amendă de un miliard de euro grupului auto Volkswagen în ancheta privind manipularea emisiilor poluante, informau publicațiile Die Zeit și T-online. Volkswagen a transmis ulterior că „acceptă amenda și își asumă responsabilitatea”.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.