ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti", din Bucureşti, organizează, în perioada 4 - 8 noiembrie, programul educativ "Săptămâna fără calculator", dedicat copiilor, informează un comunicat al instituţiei.

Proiectul face parte din programul "Vacanţă la Muzeul Satului" şi este dedicat tinerei generaţii, preşcolari şi şcolari, care îşi doresc să înveţe din tainele meşteşugurilor populare. Acest proiect se desfăşoară în săptămâna de vacanţă intersemestrială a elevilor claselor I-IV, cu scopul de a valorifica timpul liber, în cel mai plăcut mod. Scopul final este implicarea participanţilor în activităţi care să le pună în valoare creativitatea.

Muzeul oferă astfel o alternativă la concentrarea exclusivă faţă de calculator (totodată, distragerea atenţiei acestora din faţa calculatorului pentru două ore) într-o societate dependentă excesiv de acest mijloc de comunicare.

Programul oferă posibilitatea diversificării preocupărilor, exersarea odihnei active în cadrul educaţiei nonformale (îmbunătăţirii exerciţiului de atenţie la şcoală) şi o implicare efectivă în relaţiile interumane, prin socializarea în cadrul activităţilor propuse de muzeu.