Lumea Justiției acuză o adevărată vânare a firmelor românești realizată în baza Protocolului de colaborare dintre SRI, Parchetul General și Înalta Curte de Casație și Justiție. Sub pretextul luptei împotriva evaziunii fiscale (declarată vulnerabilitate la siguranța națională prin Hotărârea CSAT nr. 69/2010, prin eludarea rolului Parlamentului), distrugerea firmelor ar fi devenit o "joacă de copil”, odată cu penetrarea ANAF de către ofițeri SRI, susține www.luju.ro.
 
Lupta ar fi fost inițiată la nivelul SRI – PICCJ - Ministerul Finanțelor (ANAF) și exacerbată mai ales la nivelul Parchetelor din Capitală, unde își au sediul social cele mai importante firme românești, care au fost vânate pentru a fi distruse prin blocări de conturi, inculparea administratorilor sau asociaților și multe alte metode. 
 
Dintre acestea, ca urmare a penetrării masive a ANAF de către ofiteri SRI și a modificării legilor în regimul Traian Băsescu astfel încât procesul verbal de constatare al inspectorilor ANAF să devină mijloc de probă, pe baza acestora se rețineau pretinse evaziuni fiscale sau rambursări ilegale de TVA. În lipsa oricărei expertize, procurorii de la parchete de tribunale și curți de apel își „croșetau” acuzațiile exclusiv pe raportul celor de la ANAF si procedau la sechestre de conturi, inculpări, multe urmate de propuneri de arestare preventivă, susține publicația citată. Urmau perioade de câțiva ani, în care procurorii nu mai făceau nimic în dosare, însă firmele cu conturile blocate și administratorii și acționarii sub măsuri preventive, intrau în faliment. 
 
În timpul acestor anchete, numeroși oameni de afaceri vanați cu dosare penale au acuzat presiuni de preluare ostilă a afacerilor lor de către concurența din piață, in special firme străine. Numai Parchetul de pe lângă Tribunalul București s-ar fi „evidențiat” cu bunuri indisponibilizate în cuantum de 33.000.000 euro, scrie www.luju.ro. Articolul integral poate fi citit AICIDragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews