ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 

Pe parcursul serii de sâmbătă mai multe zeci de persoane au aprins lumânări și candele în Piața Universității, au ținut un moment de reculegere și s-au rugat pentru familiile în suferință din Irak și Siria. În cadrul evenimentului a fost prezentată o serie de fotografii ce ilustrează dezastrul umanitar din aceste două țări.

În luna iunie gruparea teroristă ISIS a cucerit orașul Mosul și peste jumătate de milion de oameni s-au refugiat, unii dintre aceștia rămânând izolați în munți fără apă și alimente. Teroriștii jihadiști au declanșat un adevărat genocid împotriva creștinilor. În momentul în care o localitate este cucerită, liderii comunităților creștine sunt uciși iar populația creștină somată să accepte convertirea la Islam. Mai multe biserici au fost profanate sau transformate în moschei, cărți, obiecte sacre și icoane vechi de sute de ani au fost distruse.


Aceeași soartă o are și populația musulmană șiită, socotită eretică, sau populația de altă religie.  În luna august 500 de săteni ce aparțineau minorității religioase yazidi au fost uciși după ce au refuzat apostazia, unii dintre aceștia fiind îngropați de vii.

Situația este similară în regiunea din Siria controlată de teroriști, centrul fiind în localitatea Raqqa.

Constatăm cu tristețe și luciditate că nimic nu s-a schimbat după 300 de ani de la decapitarea Sfinților Brâncoveni.


[caption id="attachment_55171" align="aligncenter" width="800"] Familii refugiate în Irak[/caption]

 

[caption id="attachment_55172" align="aligncenter" width="800"] Biserică devastată[/caption]

 

[caption id="attachment_55173" align="aligncenter" width="800"]Martir creștin Martir creștin ucis în biserică[/caption]

 

[caption id="attachment_55175" align="aligncenter" width="800"] Copii răniți lângă Damasc de explozia unui automobil capcană - iunie 2014[/caption]