ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Astăzi la Palatul Parlamentului a avut loc o dezbatere pe tema implicațiilor raportului Lunacek în România.

La dezbatere a fost prezent și Remus Cernea care, culmea, și-a instrumentat discursul pe marginea cunoscutului fragment din scrisoarea Sfântului Pavel către biserica din Corint: ”De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător.” Corinteni I (1, 13)

O manipulare grosolană a îndemnului frumos al apostolului pentru iubirea aproapelui; dacă ar fi dat o pagină în urmă putea găsi un răspuns la obiect al Sfântului Pavel:

”Nu ştiţi, oare, că nedrepţii nu vor moşteni împărăţia lui Dumnezeu? Nu vă amăgiţi: Nici desfrânaţii, nici închinătorii la idoli, nici adulterii, nici malahienii, nici sodomiţi...  Şi aşa eraţi unii dintre voi. Dar v-aţi spălat, dar v-aţi sfinţit, dar v-aţi îndreptat în numele Domnului Iisus Hristos şi în Duhul Dumnezeului nostru. ” Corinteni I (6, 9-11)

În fine, bănuiți care au fost coordonatele discursului domnului Cernea: că legea deja a fost promulgată în 16 țări, că într-o Europă modernă minoritățile trebuie protejate, etc, etc. Ca un premiu a prezentat și o scrisoare de încurajare și recomandare de la doamna Lunacek.

Nu înțeleg de ce în numele „armonizării legislației” în Uniunea Europeană se fac presiuni împotriva legislațiilor locale pentru a se înscrie ideologic pe orbite care sunt împotriva firii lor. Statele Unite nu sunt un model politic perfect însă este admirabil respectul acordat fiecărui stat american în parte în ceea ce privește sistemul legislativ. Legile își păstrează acolo diversitatea locală.

De aceea nu cred că ceea ce se întâmplă la Bruxelles stă în firea lucrurilor să devină normă de drept la noi. În numele unui iluzoriu progres social nu se poate justifica nici o cruciadă împotriva valorilor naționale tradiționale. Identitatea națională, formele tradiționale de viață ale românilor trebuie să primeze.

Tema legiferării familiei alternative, camuflată în primă fază în ”calul troian” numit parteneriat civil,  s-a dovedit în istoria recentă europeană a avea o tentă ideologică extremistă, îndreptată în final împotriva familiei și convingerilor religioase. Exacerbarea drepturilor unei minorități a ajuns să lezeze flagrant, prin discriminare pozitivă, drepturile majorității și să perturbe ierarhia tradițională de valori, care până mai ieri avea în prim-plan familia. Cele mai grave efecte se pot observa în statele ”progresiste” în sistemul educațional și în cel al adopțiilor. Iar cei care se opun acestor efecte intră sub incidența homofobiei care, conform raportului Lunacek, ar trebui pe viitor pedepsită penal. În Scoția, în luna ianuarie a acestui an, un predicator a fost arestat pentru că a spus public că homosexualitatea este un păcat.

Putem spune că epistola către Corinteni a devenit literatură clandestină în Europa Occidentală, creștinismul se întoarce din nou în catacombe.

Din fericire în România legiferarea unei „forme alternative de familie” în momentul de față este în contradicție flagrantă cu Codul Civil și Constituția, unde este specificată obligația statului de a ocroti și oferi protecție specială familiei. Codul Civil menționează că familia este întemeiată pe căsătoria liber consimțită între bărbat și femeie, pe egalitatea acestora precum și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea și educarea copiilor lor. În acest context legea parteneriatului civil propusă de Remus Cernea a căzut ieri la Comisia Juridică.

Dar pe viitor o conjunctură politică favorabilă ar putea să ”implanteze”  legi pe vectorul trasat de Lunacek. Dacă privesc iarăși înspre statele americane, acolo unde nu a fost reglementă constituțional problema căsătoriei, legislația a devenit permisivă în acest sens. La noi articolul constituțional este extrem de vag din punct de vedere juridic, căsătoria fiind definită ca relație între soți. 

De aceea, pentru a preveni aceste presiuni ideologice, în viitorul apropiat este necesară introducerea în Constituția României a unui articol care să specifice clar componența familiei tradiționale.