ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 ACTUALIZARE 14:00 Ministerul Afacerilor Externe a precizat că cetăţeanul român Andrei Marian Mihai despre care au apărut informații cum că ar fi fost rănit în atacurile de la Paris nu se confirmă. Acesta a confirmat direct unui reprezentant MAE că informaţiile apărute pe contul său de Facebook au fost postate de alte persoane şi nu sunt veridice.

”Totodată, MAE reiterează că cetăţeanul român Andrei Marian Mihai nu a fost rănit în atacurile de la Paris. Acesta a confirmat direct unui reprezentant MAE că informaţiile apărute pe contul său de Facebook au fost postate de alte persoane şi nu sunt veridice.

Până la această oră, la nivelul Ministerului de Externe nu există alte semnalări de cazuri de cetăţeni români care ar fi putut fi răniţi sau decedaţi în atacurile de la Paris. MAE menţine permanent legătura cu autorităţile franceze competente.”

Știrea inițială:

 

În urma atacurilor care au avut loc la Paris vineri seară, se pare că a existat și un jurnalist român, care lucrează la France 24, printre victimele atentatelor, el fiind internat în stare gravă, anunţă, pe Facebook, apropiaţi ai acestuia, conform Mediafax.


"Andrei Marian Mihai este un jurnalist român care lucrează la France 24. Acum el se află în comă indusă în urma atentatelor de la Paris. Să ne rugăm pentru viaţa sa!", scrie, pe Facebook, o prietenă a jurnalistului.

Un alt cunoscut al românului scrie: "TEROARE la Paris... Mai multe atentate au zguduit capitala Franţei în această seara. Doua explozii s-au auzit lângă Stade de France, chiar în timpul meciului de fotbal Franţa - Germania. Se vorbeşte de zeci de morţi şi răniţi... S-a declarat stare de urgenţă şi graniţele Franţei au fost închise. Printre răniţi se află şi un ziarist de origine română de la France 24, Andrei Marian Mihai. La Londra, pasarela de deasupra stadionului Wembley a fost colorată în roşu, alb, albastru în semn de solidaritate cu poporul francez. Dumnezeu să vegheze asupra celor răniţi!".

Potrivit informaţiilor de pe pagina sa de Facebook, Andrei Marian Mihai are 30 de ani, locuieşte la Paris şi este jurnalist la France 24 din luna februarie a acestui an.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) nu a comunicat, până la ora transmiterii acestei ştiri, dacă printre victimele de la Paris se află şi români.

Cel puţin 140 de persoane au fost ucise în urma mai multor atentate comise vineri seară la Paris.

Preşedintele Francois Hollande a decretat starea de urgenţă pe întreg teritoriul Franţei şi a dispus închiderea temporară a frontierelor.