ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe rus, Alexander Lukașevici, consideră că planurile NATO, de a dispune trupe militare permanente în România, reprezintă o acţiune "conflictuală". De asemenea, MAE de la Moscova apreciază că amplasarea de forţe armate în ţara noastră este "inadecvată şi conflictuală".

[P] Razboiul sfarsitului lumii - Mario Vargas Llosa - comanda online

UPDATE România este un aliat de nădejde al NATO, iar NATO își apără toți aliații împotriva oricăror amenințări, a transmis miercuri Alianța Nord-Atlantică, reacționând la 'afirmațiile provocatoare' ale purtătorului de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Aleksandr Lukașevici, la adresa României.

"Oficiali ruși continuă să facă afirmații provocatoare, care sunt fără fundament, inadecvate și nu contribuie la stabilitatea și predictibilitatea în Europa", a transmis NATO prin vocea adjunctului purtătorului de cuvânt, Carmen Romero.

"Rusia a încălcat dreptul internațional și nu și-a respectat angajamentele prevăzute în actul fondator NATO-Rusia prin acțiunile sale agresive din Ucraina. NATO este o alianță defensivă și continuă să acționeze respectându-și pe deplin angajamentele prevăzute în actul fondator", a mai precizat Carmen Romero, într-o declarație remisă AGERPRES.

România sacrifică securitatea regională, fiind de acord să găzduiască trupe şi agregate militare NATO pe teritoriul său, a subliniat Lukașevici.

"De fapt, este e o transformare secvenţială a acestei ţări într-un alt pilon de sprijin pentru Statele Unite şi NATO, în apropiere de graniţele Rusiei. Am comentat în repetate rânduri asupra acestor iniţiative luate de statele membre NATO, sesizând maniera lor conflictuală şi subliniind inadecvenţa şi redundanţa, atât militară, cât şi financiară", menţionează Lukașevici.

"Suntem tentaţi să credem că, dorind să crească în ochii strategilor din Alianţa nord-atlantică, autorităţile actuale de la Bucureşti îşi doresc să sacrifice menţinerea stabilităţii în regiunea Mării Negre, din motive tactice", a mai spus purtătorul de cuvânt al diplomației ruse.