ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!




Ministerul Afacerilor Externe de la București (MAE)  îi sfătuieşte pe cetățenii români să evite deplăsarile în Filipine, în special în zonele intens afectate de taifunul Haiyan: regiunile Leyte şi Samar.

În aceste regiuni reţeaua de transport şi sistemele de comunicaţii funcţionează cu dificultate.

Autorităţile locale au probleme cu furnizarea apei potabile, alimentelor şi medicamentelor.

Ministerul Afacerilor Externe le recomandă tuturor cetăţenilor români a căror deplasare în Filipine este iminentă să manifeste prudenţă sporită şi să consulte sursele de informare înainte de efectuarea călătoriei.

Niciun român din Filipine nu a avut de suferit după acest fenomen, reiese din informaţiile preliminare ale misiunii diplomatice la Manila.

Ambasada României la Manila se află în contact permanent cu autorităţile filipineze şi este pregătită să acorde asistenţă consulară de specialitate, dacă situaţia o va impune, se mai arată în comunicat.

Experţii Naţiunilor Unite  spun că Taifunul Haiyan a provocat moartea a aproximativ 10.000 de persoane în Filipine, alte aproximativ 650.000 de persoane fiind sinistrate.