ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nigeria este lovită crunt de organizaţia teroristă Boko Haram, care a provocat un adevărat măcel într-un oraş de pescari. În plus, un copil despre care se crede că avea numai 10 ani a fost forţat să devină atentator sinucigaş.

Livrare gratuita in 24 de ore!

Potrivit mai multor informaţii sosite din Nigeria, teroriştii din Boko Haram au decimat oraşul Baga, ucigând mai mult de doua mii de persoane.

Măcelul a fost condamnat inclusiv de Amnesty International, care susţine că este atacul care provoacă cele mai multe victime din istoria Boko Haram.

Cea mai mare piaţă din oraşul Maiduguri a fost cutremurată sâmbătă de explozia unei bombe puternice. Din relatările martorilor, o fetiţă în vârstă de numai 10 ani a fost atentatorul sinucigaş.

Aceasta a încercat să intre în piaţă, însă detectoarele de metal de la intrare au dat alarma. Înainte ca forţele de ordine să poată interveni, dispozitivul exploziv a fost detonat.

"Cred ca a existat şi un complice care a urmărit totul de la distanţă şi care a detonat bomba prin telecomandă", a spus unul dintre martori pentru CNN.

Cel puţin 20 de persoane au murit şi mai mult de 50 au fost rănite în urma deflagraţiei.